PC: Băsescu şi-a pierdut controlul asupra propriilor reacţii faţă de popor

Vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu, susţine că gestul şefului statului de a renunţa la serviciile Poliţiei Rutiere şi ale Jandarmeriei arată "un Traian Băsescu care a pierdut controlul asupra propriilor reacţii faţă de poporul pe care ar trebui să-l slujească".

51 afișări
Imaginea articolului PC: Băsescu şi-a pierdut controlul asupra propriilor reacţii faţă de popor

Vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Gestul iresponsabil de a renunţa la serviciile Poliţiei Rutiere şi ale Jandarmeriei ne arată un Traian Băsescu care nu numai că a pierdut controlul asupra situaţiei dificile în care se află ţara, dar şi-a pierdut controlul şi asupra propriilor reacţii faţă de poporul pe care ar trebui să-l slujească. Băsescu trebuie să realizeze că, într-o democraţie câştigată cu sânge în 1989, nu poporul este în slujba sa, deşi şi-ar dori acest lucru, ci preşedintele este în slujba poporului. Băsescu vrea de fapt să pună la colţ Poliţia şi Jandarmeria pentru a-i speria pe românii care ar mai îndrăzni să protesteze", se arată într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Diaconu susţine că Traian Băsescu vrea să se răzbune pe cei care au îndrăznit să îşi exprime nemulţumirea "pentru că are nevoie de o populaţie tăcută, care să accepte tot ce i se impune fără să crâcnească".

"Numai că poporul român e nemulţumit de prestaţia preşedintelui Traian Băsescu şi ar dori să renunţe la serviciile lui. Gestul preşedintelui ţării de a renunţa la o instituţie legală e periculos pentru viitorul nostru ca democraţie. În schimb, imitaţia ridicolă enunţată de la "înălţimea sa" de premier de către Emil Boc ni-l prezintă pe acesta în calitatea sa de aghiotant a preşedintelui şi de clovn de serviciu al României", se arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a dat dispoziţie ca efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu mai participe la asigurarea protecţiei sale, începând de vineri, ora 17.00, decizia fiind luată în contextul participarii unor angajaţi ai ministerului la marşul ilegal de protest.

Surse oficiale au menţionat că decizia a fost luată în contextul participării unor angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor la un marş desfăşurat cu încălcarea prevederilor legale în vigoare.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.

Serviciile din subordinea MAI implicate în acţiuni de protecţie a preşedintelui sunt Jandarmeria, Poliţia şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, însă toate acestea acţionau sub coordonarea SPP, care, în urma deciziei de vineri a şefului statului, le-ar putea prelua atribuţiile.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a fost informat de către Ministerul Administraţiei şi Internelor despre faptul că structurile Poliţiei nu vor mai face parte din dispozitivul de protecţie al preşedintelui României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici