PC: PDL încearcă fraudarea alegerilor din Colegiul 19

PC îşi exprimă în continuare suspiciunea în legătură cu introducerea noului sistem de vot electronic la alegerile din Colegiul 19 şi consideră că PDL ar încerca astfel fraudarea acestor alegeri, a declarat joi liderul PC Daniel Constantin.

20 afișări
Imaginea articolului PC: PDL încearcă fraudarea alegerilor din Colegiul 19

Liderul PC Daniel Constantin (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Constantin a precizat că PDL ar putea încerca fraudarea alegerilor în Colegiul 19 şi acest lucru denotă din faptul că Hotărârea de Guvern care schimbă sistemul de vot după un sistem electronic şi un program pilot a fost adoptată "pe sub uşă".

Potrivit lui Constantin partidele nu au fost informate şi nici consultate în legătură cu acest lucru. "Atragem atenţia asupra intenţiei de intimidare, de fraudă pe care PDL ar putea-o face prin acest nou sistem de vot care nu a fost adus la cunoştinţa opiniei publice şi nici a partidelor", a afirmat preşedintele PC.

El a explicat că Hotărârea de Guvern prevede că procesele verbale de vot vor fi transmise electronic la autorităţile teritoriale permanente şi în acest caz apar "suspiciunile".

Constantin a mai spus că Liliana Mincă, candidatul PC la aceste alegeri îşi va depune vineri, candidatura la BEC. El a arătat că PDL a desemnat-o pe Teo Trandafir derept candidat deoarece duce lipsă de resurse umane.

"Susţinerea pe care Liliana Mincă o are din partea PSD, PNL şi a primarului sectrorului 4 ne conduce la ideea că vom avea o victorie categorică şi PSL va fi din nou înfrânt la nivelul Bucureştiului", a mai spus liderul Daniel Constantin.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a adăugat că PC a luat decizia de a construi o campanie elegantă fără atacuri la persoană. El a spus că PC o asigură pe Teo Trandafir şi pe toţi cei implicaţi ca va face o campanie curată.

Peste 104.000 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente vor vota la alegerile pentru Colegiul uninominal nr. 19 pentru Camera Deputaţilor, din Sectorul 4 al Capitalei, în 61 de secţii de votare. Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Capitalei, pentru alegerile din 25 aprilie în Colegiul uninominal nr. 19 pentru Camera Deputaţilor vor funcţiona 61 de secţii, unde vor vota doar cetăţenii care domiciliază pe raza acestui colegiu.

Constantin a mai exprimat rezerve faţă de introducerea unui nou sistem electronic de vot pentru Colegiul 19. Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) preciza, în replică, că iniţiativa implementării unui sistem informatizat în Colegiul numărul 19 din Capitală aparţine Autorităţii Electorale Centrale şi are ca obiectiv tocmai împiedicarea votului ilegal, nu fraudarea alegerilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici