PC vrea ca 2% din impozit să poată fi dat la ONG-uri sau la fondul de pensii

PC a depus, marţi, la Senat un proiect de lege de modificare a Codului fiscal în sensul ca procentul de 2% din impozitul pe venitul global care putea fi direcţionat de contribuabili către ONG-uri să poată fi dat şi către fondul de pensii.

1 afișare
Imaginea articolului PC vrea ca 2% din impozit să poată fi dat la ONG-uri sau la fondul de pensii

PC vrea ca 2% din impozit să poată fi dat la ONG-uri sau la fondul de pensii

În prezent în Codul fiscal este prevăzută posibilitatea ca persoanele fizice să poată aloca 2% din impozitul pe venitul global pentru anumite ONG-uri. "Din momentul în care Codul Fiscal va fi modificat cum propune PC, aceşti 2% vor putea fi direcţionaţi de către contribuabili şi către fondul de pensii", a explicat deputatul PC Ioana Popescu.

Ea a arătat că nu este vorba despre alocarea a 2% din impozit în mod suplimentar, dar trebuie să fie dată posibilitatea contribuabilor ca aceşti bani să poată fi alocaţi şi pentru fondul de pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici