PCM: Ne aşteptăm de la noul guvern din Ungaria să continue politica de unire a naţiunii

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, spune că aşteaptă de la noul guvern din Ungaria să continue "politica de unire a naţiunii", precum şi la "o conlucrare pe lucruri concrete", după ce "gesturile simbolice au fost făcute până acum", transmite corespondentul MEDIAFAX.

289 afișări
Imaginea articolului PCM: Ne aşteptăm de la noul guvern din Ungaria să continue politica de unire a naţiunii

Biro Zsolt (Imagine: Boda Gergely/ Mediafax Foto)

Biro Zsolt a declarat, marţi, presei, că se bucură de victoria obţinută de "aliatul" FIDESZ în alegerile generale din Ungaria de duminică.

"Nu a fost nicio surpriză că rezultatele au fost acestea şi nu a fost surpriză nici la numărarea voturilor care au ajuns prin corespondenţă. Ne bucurăm de această victorie a FIDESZ, se ştie foarte bine că PCM e aliat al FIDESZ şi că preşedintele nostru de onoare este domnul Kover Laszlo, membru marcant al FIDESZ. Pot să vă spun că am fost cu echipă destul de mare, de 30 de oameni, cu primari, membrii prezidiului partidului şi consilieri am fost prezenţi la Budapesta la centru FIDESZ şi ne-am bucurat împreună acolo", a spus Biro.

Preşedintele PCM a afirmat că aşteaptă "de la Guvernul Orban III" să continue "politica de unire a naţiunii".

"Cred că gesturile simbolice au fost făcute până acum, în aceşti patru ani, avem cetăţenia (ungară - n.r.), avem dreptul la vot, acum trebuie să conlucrăm şi pe lucruri concrete - dacă mă gândesc la probleme economice, sociale, putem să ne ajutăm reciproc", a spus Biro.

Potrivit acestuia, faptul că au votat mai puţini maghiari din Transilvania faţă de câţi au cetăţenia ungară se explică prin lipsa obişnuinţei cu un "sistem mai greoi", care a presupus înscrierea pe o listă şi primirea unui pachet aferent votului prin corespondenţă.

Partidul FIDESZ, condus de premierul Viktor Orban, a obţinut 44,54% din voturi în scrutinul parlamentar desfăşurat duminică în Ungaria, cu opt procente mai puţin decât în anul 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici