PDL a contestat la CC prelungirea programului la referendum. Curtea discută în 24 iulie

PDL a depus, joi, trei contestaţii la Curtea Constituţională referitoare la modificările ordonanţelor privind referendumul şi atribuţiile CC şi la Legea care prevede că programul de vot la referendum se stabileşte prin hotărâre de guvern, a anunţat vicepreşedintele PDL Sever Voinescu.

1014 afișări
Imaginea articolului PDL a contestat la CC prelungirea programului la referendum. Curtea discută în 24 iulie

PDL a contestat la CC prelungirea programului la referendum. Curtea discută în 24 iulie (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"PDL a depus o contestaţie pe legea care aprobă ordonanţa privind competenţele Curţii Constituţionale, o contestaţie pe legea care modifică Ordonanţa 41 în sensul stabilirii programului de vot la referendum şi o contestaţie la Legea care modifică programul de vot", a precizat Sever Voinescu într-o conferinţă de presă.

El a spus că, miercuri, în Parlament au avut loc episoade stranii, fiind votată prima dată o lege care modifică OUG 41 privind referendumul şi stabileşte că programul de vot este între orele 07.00 şi 23.00 şi apoi a fost votată o lege în care se stabileşte că orarul de vot va fi precizat prin hotărâre de guvern.

"Toată această ambiguitate nu face decât să adauge cavalcadei care face referndumul greu de organizat, greu de urmărit", a adăugat Voinescu.

El a spus că îi bănuieşte pe premierul Victor Ponta şi USL de rea credinţă. "Eu îi bănuiesc de rea credinţă. Toate măsurile de organizare a referendumului decise de USL mărturisesc dorinţa acestuia de a pescui rezultatul referendumului în ape tulburi. Asta ne alarmează", a spus Voinescu.

Vicepreşedintele democrat-liberal a precizat că PDL a atacat la Curtea Constituţională cele trei legi pentru a încerca să clarifice "un pic lucrurile", arătând că "este un hăţiş legislativ".

El a adăugat că nu ştie când va judeca Curtea Constituţională aceste contestaţii, dar că PDL speră să se clarifice prin decizia Curţii Constituţionale modul în care se va organiza referendumul.

Întrebat după ce lege se va organiza referendumul în cazul în care CC nu va judeca aceste contestaţii până la 29 iulie, Voinescu a spus că în acest moment sunt în vigoare legea referendumului semnată de preşedintele interimar Crin Antonescu şi OUG 41.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a criticat şi el modul în care USL organizează referendumul, arătând că mai sunt puţine zile până la referendum şi încă nu se ştie cum se organizează şi ce se întâmplă.

Curtea Constituţională va lua în discuţie în 24 iulie contestaţiile privind OUG 41 şi legea referendumului, iar în 19 septembrie se va judeca sesizarea privind atribuţiile CC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici