PDL: Baconschi va dialoga cu structurile civice, Oltean cu sindicatele şi Boc cu partidele

PDL a decis să înceapă un dialog pe trei paliere, Teodor Baconschi fiind însărcinat să se ocupe de structurile civice, Ioan Oltean de structurile sindicale, iar Emil Boc de dialogul cu partidele politice, inclusiv cu opoziţia, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

394 afișări
Imaginea articolului PDL: Baconschi va dialoga cu structurile civice, Oltean cu sindicatele şi Boc cu partidele

Sever Voinescu (Imagine: Narcis Pop/Mediafax foto)

Voinescu a spus după şedinţa Colegiului director că rostul acestui dialog este de a debloca situaţia creată şi arată că PDL a luat în serios semnalul dat de oamenii ieşiţi în stradă.

El a spus că la şedinţa Colegiului director s-a discutat despre evoluţia politică şi socială din ultimele zile şi liderii din teritoriu ai partidului şi-au spus punctele de vedere.

Voinescu a arătat că din punctul de vedere al PDL manifestările de nemulţumire ale populaţiei sunt reale şi îndreptăţite, dar că anumite elemente violente au deturnat atenţia de la aceste nemulţumiri.

"PDL a cerut Guvernului să fie extrem de ferm în aplicarea legii în privinţa reprimării elementelor violente", a spus Sever Voinescu, arătând că PDL a constatat că partidele de opoziţie încearcă să se lipească de aceste manifestări şi să atragă beneficii electorale.

PDL face un apel la calm, a mai spus Sever Voinescu, arătând că PDL tratează cu seriozitate această problemă.

"PDL are la dispoziţie arma dialogului. Constatăm că a apărut o crevasă între politicieni şi societate şi o crevasă între putere şi opoziţie şi a luat decizia să înceapă un dialog pe trei paliere. PDL va lansa astăzi invitaţia structurilor civice pentru a veni la dialog şi să găsim împreună soluţii, iar Teodor Baconschi a fost însărcinat de Colegiul director să organizeze acest dialog. S-a decis să înceapă un dialog cu structurile sindicale, iar Ioan Oltean a fost însărcinat cu acest dialog. Ne dorim un dialog cu celelalte partide politice, cu opoziţia, iar Emil Boc a fost desemnat să genereze şi să gestioneze acest dialog", a precizat purtătorul de cuvânt al PDL.

Teodor Baconschi a scris, luni, pe blogul său, că un lucru devine clar pentru "toţi românii de bine", respectiv că a început "încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii", el susţinând că alegerea o va face "România care munceşte", nu "mahalaua violentă şi ineptă încolonată".

"Un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic", a scris Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici