PDL Bucureşti: Oprescu taie banii pentru hingheri şi îi dă pe ghivece, raţe sau ceasuri de aur

PDL Bucureşti îl acuză pe primarul Sorin Oprescu că taie 2,2 milioane de lei de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), împiedicând rezolvarea situaţiei câinilor fără stăpân din Capitală, iar, în schimb, cheltuieşte bani pentru ghivece, raţe, lebede sau ceasuri de aur.

345 afișări
Imaginea articolului PDL Bucureşti: Oprescu taie banii pentru hingheri şi îi dă pe ghivece, raţe sau ceasuri de aur

Sorin Oprescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Consilierul general al PDL Călin Murg a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că odată cu adoptarea legii privind câinii fără stăpân Sorin Oprescu are la dispoziţie cel puţin patru variante pentru rezolvarea situaţiei câinilor comunitari, dar că acesta a tăiat 2,2 milioane de lei de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), după ce că oricum au rămas doar trei hingheri.

"Avem această problemă cu câinii fără stăpân, cu maidanezii. Acum are la dispoziţie şi o lege, cel puţin patru variante prin care poate să aleagă să rezolve corect această problemă, nu se mai poate ascunde în spatele unei lipse de legislaţie, are tot ce-i trebuie, toate instrumentele necesare să rezolve această problemă. Şi ce poate face el când are toate instrumentele necesare? Vă spun eu ce face: are trei hingheri amărâţi la ASPA şi le mai taie 2,2 milioane. Practic, asta nu mai are cum să funcţioneze, cum se rezolvă cele 7000 de haite din Bucureşti? 7000 de haite înmulţit cu cel puţin 7 căţei la o haită înseamnă cel puţin 50.000 de exemplare. El trebuie să rezolve această problemă. E un mare iubitor de animale, taie de la ASPA şi de la grădina zoologică", a spus Murg.

Călin Murg a arătat că Sorin Oprescu alocă bani pentru ghivece, lebede, raţe.

"În loc să îmbunătăţim aceste servicii (medicale - n.r.), se ştie prin ce probleme trecem, mai tăiem zece milioane de la spitale pentru că banii trebuie duşi în altă parte. Unde trebuie duşi? De exemplu, la ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti - n.r.), la ALPAB am avut lebede, am avut fântâna de nu ştiu câţi metri arteziană, am avut ceasurile de aur, nu ştiu ce raţe cu fundul roşu, avem tot felul de lucruri importante", a spus Murg, adăugând că, mai nou, a aflat că se cumpără ghivece cu flori de 420 euro bucata.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 168 de voturi "pentru", 111 voturi "împotrivă" şi 14 abţineri, Legea privind câinii comunitari.

Proiectul privind gestionarea câinilor fără stăpân, adoptat marţi de deputaţi, prevede că eutanasierea câinilor fără stăpân se va putea realiza după ce autorităţile locale vor consulta populaţia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier şi că toţi câinii vor fi "cipaţi".

Potrivit prevederilor adoptate de deputaţi, consiliile locale vor avea obligaţia de a înfiinţa, în funcţie de necesităţi, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a acestei legi, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân şi vor trebui să amenajeze şi să suplimenteze din fonduri proprii în funcţie de necesităţi adăposturile publice pentru câini.

Câinii vor fi ţinuţi în adăposturile înfiinţate de consilii timp de 30 de zile, cu excepţia celor revendicaţi de proprietari.

În situaţia în care după expirarea termenului de cazare câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, aceştia pot fi păstraţi în adăposturi, returnaţi în teritoriu, eutanasiaţi sau se poate găsi o soluţie combinată, conform hotărârii consiliilor locale, respectiv ale CGMB, după consultarea populaţiei din raza unităţii administrativ-teritoriale respective, se precizeză în proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici