PDL şi PSD au stabilit algoritmul de împărţire a funcţiilor din judeţe

PDL şi PSD au stabilit algoritmul de împărţire a funcţiilor de şefi ai instituţiilor publice din judeţe, partidul care deţine preşedinţia CJ având nu numai dreptul de a desemna prefectul, ci şi de a alege primul funcţia dorită de pe lista posturilor.

28 afișări
Imaginea articolului PDL şi PSD au stabilit algoritmul de împărţire a funcţiilor din judeţe

PDL şi PSD au stabilit algoritmul de împărţire a funcţiilor din judeţe

Algoritmul prin care funcţiile instituţiilor publice din judeţe sunt repartizate PDL şi PSD este realizat după modelul prin care s-au împărţit ministerele, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la negocierile PDL-PSD.

Astfel, partidul care deţine preşedinţia Consiliului Judeţean va desemna nu doar prefectul, ci va avea dreptul să îşi aleagă primul un post din lista instituţiilor de stat din judeţul respectiv.

Celălalt partid va desemna subprefecţii şi va alege, la rândul său, următoarele două funcţii de şefi ai instituţiilor deconcentrate, posturile urmând mai apoi a fi împărţite câte două fiecărei formaţiuni, pânâ la epuizarea listei.

Instituţiile deconcentrate care sunt împărţite între PDL şi PSD sunt direcţiile locale subordonate ministerelor, la care se adaugă reprezentanţele agenţiilor şi oficiilor naţionale.

Potrivit unor surse citate, printre funcţiile care vor fi repartizate ar putea fi inclusiv şefii Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră sau vămilor din judeţ.

Posturile împărţite sunt, printre altele, la Direcţia Finanţelor Publice, Spitalul Judeţean, Inspectoratul Şcolar, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Registrul Auto Român, RA-APPS, Casa de Asigurări de Sănătate, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu.

De asemenea, sunt vizate Garda Financiară, Direcţia Agricolă, APIA, Administrarea Domeniilor Statului, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Casa de Pensii, Autoritatea de Sănătate Publică, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Autoritatea Rutieră Română şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Direcţia Silvică.

Repartizarea funcţiilor se face de către comisii paritare, formate din reprezentanţi ai PDL şi PSD, la nivelul fiecărui judeţ.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că până la sfârşitul săptămânii democrat-liberalii vor desemna toţi secretarii de stat şi şefii de agenţii, urmând a fi convocată şi o şedinţă a Colegiului Director.

El a anunţat că, până la sfârşitul acestei săptămâni, vor fi desemnaţi de către PDL toţi secretarii de stat şi şefii de agenţii guvernamentale.

Flutur a mai spus că PDL va convoca şi o şedinţă a Colegiului Director, pe tema desemnării secretarilor de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici