Pe ce a mizat Putin când a atacat Ucraina? Răspunsul premierului Nicolae Ciucă

  • Cel mai bun răspuns la ameninţarea din partea Rusiei este ceea ce se întâmplă în realitate, a spus, duminică seara, premierul României, Nicolae Ciucă.
  • El crede că Putin a mizat pe faptul că poporul ucrainean nu va lupta, iar ţările din Uniunea Europeană şi NATO vor avea poziţii diferite.
13485 afișări
Imaginea articolului Pe ce a mizat Putin când a atacat Ucraina? Răspunsul premierului Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a fost întrebat unde va vrea să se oprească Putin, iar premierul român a spus că pentru a se opri, Putin trebuie să înainteze.

„Ca să se oprească, trebuie să înainteze. În momentul de faţă, acţiunile pe care le desfăşoară sunt concentrate pe aliniamentele pe care le vede toată lumea din imaginile care sunt furnizate din Ucraina. Această agresiune nejustificată, ilegală împotriva Ucrainei este cel mai mare conflict după al Doilea Război Mondial, la care nici unul dintre noi nu ne-am fi gândit să ajungem să trăim astfel de momente să vedem. Refugiaţi, care vin în mase foarte mari şi pleacă de teroarea, de toată această brutalitate, care se întâmplă în Ucraina şi încearcă să-şi salveze copiii, încearcă să-şi salveze bătrânii, încearcă să-şi salveze familiile acolo unde este posibil”, a spus Ciucă, al Digi 24.

Premierul crede că cel mai bun răspuns la această ameninţare este ceea ce s-a întâmplat, de fapt, în realitate.

„Mizând pe faptul că poporul ucrainian nu va lupta, că armata ucraineană nu va lupta, că ţările din Uniunea Europeană vor avea poziţionări diferite, că în interiorul NATO vor exista probabil anumite fracturi, iacătă că nu s-a întâmplat aşa. Dimpotrivă! Armata ucraineană luptă, poporul ucrainean susţine exemplar, admirabil toată această acţiune, iar ţările NATO şi cele ale Uniunii Europene dau dovadă mai mult ca oricând de o unitate care nouă trebuie să ne dea curajul şi tăria să vedem că tot ceea ce se întâmplă, toate măsurile pe care noi le luăm astăzi şi care se vor lua în funcţie de situaţie, astfel încât să adaptăm tot ceea ce înseamnă capabilităţi de descurajare şi apărare nu fac altceva decât să ne garanteze siguranţa şi securitatea”, a spus Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici