Pe cine vrea PNL să propună pentru Primăria Constanţa

Rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, Vergil Chiţac, ar putea fi desemnat de PNL candidat al formaţiunii pentru Primăria Constanţa, acesta clasându-se cel mai bine în urma unui sondaj de opinie realizat de liberali în luna noiembrie.

1134 afișări
Imaginea articolului Pe cine vrea PNL să propună pentru Primăria Constanţa

Rectorul Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” ar putea fi candidatul PNL pentru Primăria Constanţa (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al PNL Constanţa, în perioada 14 noiembrie - 2 decembrie, la cererea Partidului Naţional Liberal, în municipiul Constanţa a fost făcut un sondaj de opinie privind stabilirea candidatului PNL pentru Primăria municipiului Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cadrul sondajului au fost cercetaţi patru reprezentanţi ai PNL Constanţa - Robert Boroianu, Mihai Tararache, Christian Gigi Chiru şi Fabian Iustin Roman, reprezentanţi ai celorlalte partide politice, precum şi rectorul Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, Vergil Chiţac.

“În urma cercetării sociologice, Vergil Chiţac obţine cea mai bună performanţă pe dimensiunea de imagine, are o bună percepţie în societate, o imagine pozitivă, întrunind cel mai mare procent de atribute de imagine asociate şi elemente de disociere. Punctul slab este notorietatea scăzută (19.5%), intenţia de vot exprimată fiind de 12,6%. Atributele şi imaginea pozitiv-neutră în comunitate asigură candidatului un potenţial mare de creştere. Înscrierea oficială în competiţia electorală şi programul electoral adresat tuturor constănţenilor, alături de calităţile personale, pot asigura câştigarea alegerilor pentru Primăria Constanţa, chiar dacă în acest moment candidatul PSD este mai bine plasat în sondaje”, se arată în comunicatul PNL Constanţa.

Conform sursei citate, votul pe partide la nivelul municipiului Constanţa şi intenţia de vot la Consiliul Judeţean Constanţa relevă un avans de 12,2 procente în favoarea PSD.

Contactat telefonic, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a confirmat că Vergil Chiţac este dorit de liberali pentru a intra în competiţia pentru Primăria Constanţa.

“Domnul Chiţac este dorit de PNL şi este un posibil candidat. PNL îşi doreşte un candidat de calibrul dumnealui şi îl va susţine”, a declarat Gheorghe Dragomir pentru MEDIAFAX, precizând că în acest moment Vergil Chiţac trebuie să decidă dacă doreşte să facă acest pas.

Sondajul de opinie a fost realizat pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia cu vârsta de peste 18 ani, fiind intervievate 1.003 persoane. Selecţia gospodăriilor şi a persoanelor intervievate a fost aleatorie. Interviurile au fost făcute pe bază de chestionar standardizat, faţă în faţă / CAPI, la domiciliul persoanelor intervievate.

Eşantionul a fost validat pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică şi are o marjă de eroare de ±3,1% cu o probabilitate de 95%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici