Pesediştii se întrec în „aplauze” pentru Viorica Dăncilă | Fifor: Am avut două dezbateri, una reală cu preşedintele PSD şi o mascaradă cu Iohannis / Ce spune un alt lider al partidului

Mihai Fifor a declarat că marţi seara au fost două dezbatere, una reală cu Viorica Dăncilă şi alta, „o mascaradă” cu Klaus Iohannis. El a precizat că prezidenţiabilul PSD nu a evitat să răspundă la nicio întrebare, în schimb evenimentul candidatului PNL a fost o „scenetă proastă”, cenzurată. De asemenea, liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu a spus că dezbaterea organizată de Klaus Iohannis a fost un simulacru, cu întrebări montate dinainte. Acesta a adăugat că Viorica Dăncilă a ieşit în evidenţă, la conferinţa de presă de marţi, prin faptul că este un om normal, „din lumea reală românească”.

922 afișări
Imaginea articolului Pesediştii se întrec în „aplauze” pentru Viorica Dăncilă | Fifor: Am avut două dezbateri, una reală cu preşedintele PSD şi o mascaradă cu Iohannis / Ce spune un alt lider al partidului

Pesediştii se întrec în „aplauze” pentru Viorica Dăncilă | Fifor: Am avut două dezbateri, una reală cu preşedintele PSD şi o mascaradă cu Iohannis / Ce spune un alt lider

„Am avut până la urmă două dezbateri: una reală, cu Viorica Dăncilă şi o mascaradă, cu Iohannis. Una în care Viorica Dăncilă nu a evitat pe nimeni şi a răspuns la toate întrebările şi o scenetă proastă, regizată, controlată, cenzurată, ca să iasă bine pentru Iubitul Conducător. Una cu o presă normală care şi-a făcut datoria şi alta cu jurnalişti „instruiţi” de Cotroceni în prealabil. Partea bună e că am aflat cum ar arăta România dacă ar fi condusă de fiecare dintre cei doi candidaţi”, a scris Mihai Fifor, miercuri, pe Facebook.

Social-democratul a mai precizat că România poate fi condusă de un şef de stat viu şi autentic, cu calităţile şi defectele sale sau de „o poză, de un robot, de un preşedinte fake”.

„Putem avea o Românie condusă de un preşedinte viu, autentic, cu calităţile şi defectele sale reale, care nu evită pe nimeni şi care îşi doreşte o naţiune unită, o tara pentru toti romanii sau o Românie condusă de o poză, de un robot, de un preşedinte fake, care vrea o naţiune dezbinată, o tară golită de cei incomozi, în care totul e controlat şi cenzurat. Putem avea o democraţie cu o presă liberă şi eficientă sau ne putem întoarce la alte timpuri când presa era doar o unealtă a regimului de la putere”. completat Fifor.

Secretarul general al PSD îi întreabă pe români în ce ţară vor să trăiască.

„Voi în ce ţară doriţi să trăiţi? Într-o Românie libera si democratică sau într-o ţară a fricii, intoarsă in negura zilelor de dinainte de 1989?”, a conchis Mihai Fifor.

Buzatu: A fost un simulacru dezbaterea organizată de Iohannis. Dăncilă a ieşit în evidenţă

„A fost un simulacru de dezbateri organizat de domnul Klaus Iohannis, în care am văzut un conservator de dreapta înrăit, un om plin de ură, un om care evită toate răspunsurile, evită toate întrebările şi dă răspunsuri de complezenţă la întrebări pe care, probabil, le-a şi montat, în principiu la interior. De asemenea, ce am putut să vedem, că este un om hotărât să continue cu aceleaşi metehne, să încalce în continuare constituţia, să-şi atribuie alte puteri pe baza unor închipuite prevederi constituţionale”, a afirmat Dumitru Buzatu, miercuri, la Digi 24.

Întrebat cu ce a ieşit în evidenţă Viorica Dăncilă, la conferinţa de presă de marţi seara, Dumitru Buzatu a răspuns: „A ieşit în evidenţă prin faptul că este un om normal, din lumea reală românească, şi eu sper că duminica viitoare cei mai mulţi dintre alegători vor merge pe această variantă”.

Viorica Dăncilă a avut o conferinţă de presă marţi seara la Parlament, de la ora 18.00. Timp de două ore şi jumătate prezidenţiabilul PSD a răspuns la toate întrebările presei. Tot marţi seara, Klaus Iohannis a avut o dezbatere, organizată la Biblioteca Central Universitară (BCU), de la ora 19.00. Şeful statului a răspuns la întrebările unor jurnalişti şi politologi selectaţi în prealabil. Restul presei doar a asistat la evenimentul care a durat vreo două ore şi jumătate. Klaus Iohannis a fost cel care a moderat dezbaterea.

Duminică are loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Românii din străinătate votează pe parcursul a trei zile, de pe 22 până pe 24 noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici