Piedone a ieşit din penitenciar după decizia ÎCCJ: Există o speranţă în România pentru dreptate

  • „Există o speranţă în România pentru dreptate”, spune Cristian Popescu Piedone, după ce a ieşit din Penitenciarul Jilava, urmare a deciziei ÎCCJ.
  • „M-am rugat lui Dumnezeu să deschidă ochii judecătorilor”, adaugă el.
346 afișări
Imaginea articolului Piedone a ieşit din penitenciar după decizia ÎCCJ: Există o speranţă în România pentru dreptate

„Cu siguranţă da. Dacă nu au făcut alegeri... Scaunul e liber. Trebuie să mă întorc. Voi fi repus în funcţie. Îmi voi duce sectorul până la capăt. A mă bate cu trecutul, îmi ard prezentul. Nu am nici vârsta, nici timpul necesar Am crezut, cred în Dumnezeu. M-am rugat - Doamne, dacă există dreptate, deschide ochii judecătorilor”, spune Piedone, întrebat dacă se întoarce la Primăria Sectorului 5.

De asemenea, el le-a transmis şi un mesaj celor din Primăria Sectorului 5.

„Transmit colegilor de la Primăria Sectorului 5 care au stat şi s-au gândit că Piedone o murit. Piedone n-a murit, doar puţin s-o odihnit. Vreau să le spun să plece liniştiţi. Iar şi-au bătut joc de bani, iar au făcut achiziţii şi o să avem seriale în continuare”, afimră Popescu Piedone.

El afirmă că înainte ca judecătorii ÎCCJ să decidă, îşi pierduse speranţa.

„Dar nu pierdusem speranţa în Dumnezeu. La Dumnezeu m-am rugat să deschidă ochii juădecătorilor, dacă sunt judecători drepţi, pentru că până la Înalta Curte nu am avut parte decât de acele culoare, de acele comenzi, de acei scheleţi în dulap a anumitor procurori şi judecători. (...) Există o speranţă în România pentru dreptate”, afirmă Piedone

El mai spune că în închisoare a făcut cursuri, printre care de horticultură.

„Am ieşit la muncă, am cosit, mi-am luat recompense, am făcut cursuri...”, relatează Piedone.

Piedone şi-a susţinut nevinovăţia.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv, este pus în libertate „de îndată”, potrivit deciziei de miercuri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Decizia este definitivă.

În rejudecare, magistraţii Înaltei Curţi l-au achitat pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC Colectiv Club SRL), a înlăturat dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat şi au anulat formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12 mai 2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone.

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 5, se află în Penitenciarul Jilava, în executarea pedepsei de 4 ani şi 3 luni de închisoare primită în dosarul Colectiv. La ora transmiterii ştirii, se fac toate demersurile pentru punerea în libertate a fostului edil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici