PIN: Suntem persecutaţi politic prin refuzul imprimării siglei pe buletinele de vot

PIN se consideră persecutat politic prin refuzul imprimării siglei pe buletinele de vot şi apreciază că este o victimă a neprofesionalismului, respectiv a relei intenţii a Guvernului.

1 afișare
Imaginea articolului PIN: Suntem persecutaţi politic prin refuzul imprimării siglei pe buletinele de vot

PIN: Suntem persecutaţi politic prin refuzul imprimării siglei pe buletinele de vot

PIN se consideră persecutat politic prin refuzul imprimării siglei pe buletinele de vot şi cere Guvernului completarea Hotărârii de Guvern sub sancţiunea atacării deciziilor Guvernului în contencios administrativ, cu posibilitatea ulterioară a blocării procesului electoral, se arată într-un comunicat al formaţiunii remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

PIN se consideră o victimă a neprofesionalismului, respectiv a relei intenţii a Guvernului, în urma refuzului BEC, respectiv a ICCJ, de a permite tiparirea siglei PIN pe buletinele de vot, se arată în document.

Formaţiunea apreciază că, în urma HG 1108 din 24 septembrie 2007, prin care s-a stabilit posibilitatea participării şi depunerii listelor pentru alegerile europarlamentare şi pentru formaţiunile politice care nu s-au înscris în cursă în primavara anului 2007, Guvernul era obligat să asigure condiţii egale de participare pentru toate formaţiunile.

Guvernul a omis publicarea în hotărâre a posibilităţii ca partidele să-şi poată înscrie sigla odată cu reînfiinţarea BEC în luna septembrie 2007. În aceste condiţii, PIN este total dezavantajat în faţa celorlalte partide, nemaiexistând posibilitatea identificării listei PIN după semnul electoral "ursul carpatin", se arată în comunicat.

PIN cere Guvernului României să remedieze această greşeală, care poate perturba grav procesul electoral, prin completarea programului calendaristic şi oferirea posibilităţii PIN de a-şi tipări sigla pe buletinele de vot, în condiţiile în care formaţiunea a respectat legea în totalitate, realizând procedurile de înscriere, precizează comunicatul.

PIN avertizează că, în cazul în care Guvernul nu va da curs cererii, va ataca HG 1108 în contencios administrativ la Curtea de Apel, respectiv Curtea Constituţională, cu consecinţa blocării procesului electoral. Partidul avertizează de asemenea că, potrivit programului calendaristic stabilit, Guvernul are posibilitatea să-şi remedieze greşeala până la data de 15 octombrie, data finală pentru rezolvarea contestaţiilor şi respectiv începerea tipăririi buletinelor de vot.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici