Plângere la Tribunalul Cluj pentru suspiciuni de fraudă la vot în turul I în comune cu primari PSD

O voluntară în echipa de campanile a Monicăi Macovei, avocat, a depus o plângere penală la Tribunalul Cluj pentru nereguli la vot şi suspiciuni de fraudă care ar fi avut loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale, la mai multe secţii de vot din judeţul Cluj, în comune conduse de primari PSD.

370 afișări
Imaginea articolului Plângere la Tribunalul Cluj pentru suspiciuni de fraudă la vot în turul I în comune cu primari PSD

Plângere la Tribunalul Cluj pentru suspiciuni de fraudă la vot în turul I în comune cu primari PSD (Imagine: Adriana Neagoe/Publimedia)

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de echipa de voluntari a Monicăi Macovei, suspiciunile vizează “votul inexplicabil de mare pe liste suplimentare, corelat cu rezultate mult peste media judeţeană pentru candidatul Victor Ponta”, trasmite corespondentul MEDIAFAX.

Am analizat secţie cu secţie votul din 2 noiembrie în judeţul Cluj şi am identificat locurile unde există suspiciuni de fraudă şi nereguli la vot. Acestea vizează votul inexplicabil de mare pe liste suplimentare, corelat cu rezultate mult peste media judeţeană pentru candidatul Victor Ponta. În toate aceste cazuri, avocatul Irina Pop, voluntară în campania Monicăi Macovei, a depus, în 12 noiembrie, o plângere penală, înregistrată la Tribunalul Cluj. Este vorba despre secţii de vot din comunele Chinteni, numerele 395, 396, 397, Jichişu de Jos, numerele 499, 500, Sânmărtin, numerele 606, 607, 608 şi Panticeu, secţia de votare nr. 557”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii echipei de campanie a Monicăi Macovei arată că în comuna Chinteni "au avut loc şi acte de intimidare a observatorilor, a căror maşină a fost vandalizată în noaptea de 2 noiembrie”.

“Echipa de voluntari a Monicăi Macovei rămâne mobilizată la Cluj şi între cele două tururi de scrutin. Scopul nostru este ca alegerile să fie corecte şi democratice, chiar dacă în turul al doilea nu participă şi candidatul susţinut de noi. Miza noastră majoră este democraţia în România, care începe printr-un proces electoral neviciat de fraude”, se mai arată în comunicat.

În cele patru comune conduse de primari PSD, Victor Ponta a obţinut un număr mai mare de voturi decât Klaus Iohannis - 42,18 la sută faţă de 31,31 la sută în Chinteni, 52,66 la sută faţă de 28,40 la sută în Jichişul de Jos, 76,67 la sută faţă de 11,74 la sută în Sânmartin şi 45,82 la sută la 26,16 la sută în Panticeu.

În judeţul Cluj, primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost câştigat de Klaus Iohannis, el obţinând 42,53% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 23,79 % din voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici