Plenul Camerei a luat act de informarea în cazul Trăşculescu

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de informarea transmisă de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, în cazul deputatului Alin Trăşculescu.

162 afișări
Imaginea articolului Plenul Camerei a luat act de informarea în cazul Trăşculescu

Plenul Camerei se reuneşte la ora 16.00 pentru a lua act de informarea MJ în cazul Trăşculescu (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

 

Vicepreşedintele Comisiei Juridice Florin Iordache a prezentat plenului concluziile Comisiei referitoare la scrisoarea ministrului Justiţiei, în care se arată că plenului trebuie să i se prezinte doar această informare.

"Am constat că termenul de 24 de ore a expirat, că nu există o cerere de ridicare a imunităţii şi că preşedintele Camerei a fost informat. Comisia propune Biroului permanent şi plenului prezenta informare", a spus Iordache.

Preşedintele de şedinţă, Viorel Hrebenciuc, a precizat, la rândul său, că plenul Camerei Deputaţilor a luat act de informare.

La plenul de luni şi-au înregistra prezenţa 167 de deputaţi, 137 fiind absenţi, 7 dintre aceştia participând la alte acţiuni parlamentare.

În documentul semnat de Mona Pivniceru se arată că informează Camera Deputaţilor în legătură cu faptul că "în cadrul anchetei derulate în dosarul 336/p/2012 al parchetului de pe lângă ICCJ, DNA – Secţia de combatere a corupţiei, privind o infracţiune flagrantă de trafic de influenţă, prev. De art. 251 alin (1) din Codul penal rap, la art 6 din legea nr. 78/2000, comisă de către deputatul Trăşculescu Alin Silviu din cadrul Camerei Deputaţilor – Parlamentul României, procurorii au procedat la percheziţionarea domnului deputat (corporală şi a autoturismului) în data de 10.11.2012 între orele 21,08 şi 22,25, iar ulterior, la reţinerea acestuia pentru 24 de ore, în data de 11.11.2012 începând cu ora 05.40".

Potrivit informării, din actele comunicate de procurori rezultă, între altele, că "în dosarul respectiv prin rezoluţia din 09.11.2012 ora 08:00, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de deputatul Trăşculescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sun semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare de bani. De asemenea, a fost începută urmărirea penală şi faţă de Calotă Marian Valeriu pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, precum şi sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată".

Pentru formularea acestor învinuiri, în privinţa lui Trăşculescu s-a reţinut că "în perioada noiembrie 2010 –noiembrie 2012, în caliatte de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denunţător Vintilescu Mircea Alexandru, cu complicitatea lui Calotă Marian Valeriu, iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior ar fi fost majorată la 150.000 euro, din care ar fi primit în patru tranşe suma totală la 364.000 lei", se mai arată în informarea ministrului Justiţiei.

Pentru obţinerea acestor foloase, Trăşculescu ar fi lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul PNDI şi asupra funcţionarilor MDRT.

"În temeiul Art. 72 alin. 3 din Constituţia României, vă rugăm să dispuneţi în consecinţă", se arată în finalul informării.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici