Plumb: Discutăm în coaliţie pe Codul Fiscal, sunt trei variante - OUG, asumarea răspunderii, sesiune

Asumarea răspunderii Guvernului, adoptarea prin ordonanţă de urgenţă şi convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară sunt cele trei variante pe care le iau în calcul liderii coaliţiei pentru promovarea măsurilor Codului Fiscal, a spus, luni, preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb.

404 afișări
Imaginea articolului Plumb: Discutăm în coaliţie pe Codul Fiscal, sunt trei variante - OUG, asumarea răspunderii, sesiune

Rovana Plumb (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Sunt în lucru trei variante: ori ordonanţă, ori prin asumare de răspundere, ori sesiune parlamentară, dar trebuie să discutăm în coaliţie", a spus Rovana Plumb.

Totodată, Plumb a subliniat faptul că se ia în calcul adoptarea unei decizii "sustenabile", dar aceasta va fi stabilită numai în urma discuţiilor în coaliţie.

"Se vor mai face amendamente, le studiem şi pe cele de la Cotroceni şi vom analiza. Cel mai important amendament se referă la reducerea TVA la 19%", a spus, la rândul său, liderul ALDE Daniel Constantin.

La şedinţa coaliţiei, care are loc la sediul PSD, la ora transmiterii acestei ştiri, participă preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, precum şi copreşedintele ALDE Daniel Constantin, preşedintele executiv al ALDE, Daniel Barbu, şi Daniel Chiţoiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis vineri Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o "riguroasă analiză" a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici