Plumb rămâne europarlamentar: Am fost scoasă din cursa pentru comisar de standarde duble şi jocuri politice. E o nedreptate

Rovana Plumb i-a transmis, marţi, mulţumiri premierului Viorica Dăncilă pentru susţinerea acordată în numirea sa în funcţia de comisar european. Ea precizează că a fost scoasă din cursă de standarde duble şi jocuri politice, fiind o nedreptate, însă rămâne europarlamentar PSD şi luptă pentru ţară.

462 afișări
Imaginea articolului Plumb rămâne europarlamentar: Am fost scoasă din cursa pentru comisar de standarde duble şi jocuri politice. E o nedreptate

Plumb: Am fost scoasă din cursa pentru comisar de sandarde duble şi jocuri politice. E o nedreptate

„Mulţumesc premierului Viorica Dăncilă şi Guvernului României pentru sprijinul acordat pe tot parcursul procesului de numire a comisarului european. Au ştiut cu toţii că mi-aş fi reprezentat ţara cu profesionalism şi demnitate pe tot parcursul mandatului. Mulţumiri speciale tuturor specialiştilor din DG Move pentru suportul de care au dat dovadă în toată această perioadă. Am fost scoasă din cursa de standarde duble şi de jocuri politice făcute, din nefericire, şi cu ajutorul unor colegi români. Ceea ce mi s-a întâmplat a fost o nedreptate, dar am, ca de fiecare dată, puterea de a merge mai departe”, a transmis Rovana Plumb, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ea a adăugat că va rămâne europarlamentar PSD şi va lupta în continuare pentru interesele României, din Parlamentul European.

„Am votul a milioane de români care au susţinut PSD la europarlamentare şi cărora le mulţumesc încă o dată. Rămân europarlamentar al României şi voi continuă să apăr drepturile şi interesele ţării mele în orice situaţie”, a adăugat Plumb.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, marţi, de la ora 16.00, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Şedinţa are loc după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI a PE pentru funcţia de comisar european.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va propune o nouă persoană pentru funcţia de comisar european, după ce Comisia JURI a respins-o pe Rovana Plumb pentru această poziţie, spunând că se află în conflict de interese.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan. Comisia a trimis ite o scrisoare către preşedintele PE David Sassoli.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.

Taguri:
plumb,
comisar,
european

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici