PLUS cere DSP să verifice dacă Orban a respectat recomandările autorităţilor pentru autoizolare

  • PLUS a cerut, vineri, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să verifice modul în care premierul Ludovic Orban a respectat recomandările Ministerului Sănătăţii cu privire la măsurile de prevenţie pentru coronavirus.
  • Şeful Guvernului a participat la o conferinţă de presă.
  • Reprezentanţii PLUS consideră că participarea premierului la conferinţa de presă de vineri este un contraexemplu pentru populaţie.
467 afișări
Imaginea articolului PLUS cere DSP să verifice dacă Orban a respectat recomandările autorităţilor pentru autoizolare

PLUS cere DSP să verifice dacă Orban a respectat recomandările autorităţilor pentru autoizolare

În adresa trimisă DSP Bucureşti, PLUS afirmă că premierul a confirmat contactul cu senatorul PNL Vergil Chiţac, diagnosticat cu virusul Covid-19, şi s-a declarat ca fiind asimptomatic, dar cu un risc de a pune în pericol viaţa preşedintelui, motiv pentru care nu a mai mers la consultările de la Cotroceni.

Reprezentanţii PLUS consideră că participarea premierului la conferinţa de presă de vineri este un contraexemplu pentru populaţie.

„Considerăm că alegerea de a nu respecta imediat autoizolarea, din cauza difuzării televizate şi a expunerii la un număr foarte mare de cetăţeni a acestui comportament, poate duce nu doar la creşterea riscului de răspândire a Covid-19, a creşterii numărului de teste pentru coronavirus necesare testării jurnaliştilor, în contextul stocului limitat, ci şi la scăderea gradului de conformare a populaţiei la regulile instaurate de însuşi Guvernul condus de domnul Orban, prin contraexemplul public al unor persoane cu autoritate care nu s-au conformat”, se arată în adresa înaintată DSP.

Aceştia citează în adresă recomandările oficiale ale Ministerului Sănătăţii, făcute chiar de ministrul Victor Costache, prezent în conferinţă: „Manifestaţi o atitudine preventivă faţă de orice caz, întrucât răspândirea virusului este posibilă şi din partea persoanelor care nu manifestă simptome specifice”, dar şi OMS 414/2020, care spune că „Se instituie măsura de izolare la domiciliu următoarelor categorii de persoane care au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19)”.

„Considerăm că persoanele sunt egale în faţa legii şi a instituţiilor şi responsabilitatea unui şef de partid de a respecta aceste reguli nu este mai mică decât a oricărui cetăţean”, se mai arată în adresa semnată de membrii Celulei de criză a PLUS pentru coronavirus.

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, de ce a susţinut o conferinţă de presă, în condiţiile în care a intrat în contact cu senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, premierul afirmând că jurnaliştii se află „la o distanţă corespunzătoare” şi că vor fi testaţi pentru acest nou virus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
plus,
coronavirus

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici