PLUS, precizări după declaraţiile Oanei Bogdan: Proprietatea privată este de neatins

Formaţiunea condusă de fostul premier Dacian Cioloş ”consideră că proprietatea privată este de neatins”, după ce unul din liderii formaţiunii, Oana Bogdan, a făcut declaraţii în spaţiul public despre renunţarea benevolă la proprietate.

1057 afișări
Imaginea articolului PLUS, precizări după declaraţiile Oanei Bogdan: Proprietatea privată este de neatins

PLUS, precizări după declaraţiile Oanei Bogdan: Proprietatea privată este de neatins

”Partidul PLUS consideră că proprietatea privată este de neatins. Partidul PLUS crede fără rezerve că dreptul la proprietate este un drept fundamental, care asigură premisele libertăţii. În acelaşi timp, dreptul la proprietate privată este o condiţie pentru exercitarea iniţiativei private şi pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, stimulează creativitatea şi inovarea şi creează astfel premisele pentru prosperitate în societate. Aşadar, credem că statul are rolul fundamental de a proteja proprietatea privată, care asigură libertatea şi democraţia, iar pe de altă parte acela de a găsi, împreună cu societatea, cele mai bune forme de protejare a bunurilor publice care depăşesc sfera proprietăţii private”, se arată într-un comunicat de presă al PLUS.

Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună a precizat, marţi, că se desparte ”categoric” de PLUS, afirmând că nu poate fi de acord cu ideile promovate în numele partidului de Oana Bogdan privitor la renunţarea la proprietate şi că e păcat că PLUS se lasă târât într-un asemenea subiect.

Reacţia fostului ministru a venit după ce în presă a apărut o declaraţie a Oanei Bogdan, membru în conducerea PLUS, referitoare la renunţarea benevolă la proprietate. Oana Bogdan este membru al Biroului Naţional PLUS.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici