PMP propune o declaraţie de condamnare a campaniilor de dezinformare care provin din Federaţia Rusă

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, marţi, că dezinformarea „orchestrată de Federaţia Rusă în România a ajuns la cote de neacceptat” şi propune Legislativului să adopte o Declaraţie pentru condamnarea campaniilor de dezinformare ce provin din această ţară.

1044 afișări
Imaginea articolului PMP propune o declaraţie de condamnare a campaniilor de dezinformare care provin din Federaţia Rusă

PMP propune o declaraţie de condamnare a campaniilor de dezinformare care provin din Federaţia Rusă

„Dezinformarea orchestrată de Federaţia Rusă în România a ajuns la cote de neacceptat. Cele mai recente ştiri false în limba română pe subiecte de sănătate, produse în laboratoarele de la Kremlin, reprezintă una din cele mai grave şi periculoase agresiuni la adresa ţării noastre după Războiul Rece. Pandemia de COVID-19 este folosită astăzi, cu un cinism fără limite, de Vladimir Putin şi de camarila sa pentru amplificarea diviziunilor, pentru a sădi lipsă de încredere, pentru a exacerba criza şi îngrijorările opiniei publice, pentru a induce o imagine generală de haos în gestionarea crizei sanitare, cu efectele asociate”, a scris, marţi, pe Facebook, Eugen Tomac.

El a precizat că PMP va propune Parlamentului României să adopte o Declaraţie pentru condamnarea campaniilor de dezinformare ce provin din Federaţia Rusă ce menţin ”o stare de tensiune în societatea românească prin atacarea instituţiilor statului român, dar şi a celor europene”.

„Nu putem permite propagandei şi dezinformării de la Kremlin să ne dezbine şi să ne învrăjbească”, a adăugat liderul PMP.

Grupul de Comunicare Strategică a atras luni atenţia asupra unor informaţii false puse în circulaţie în limba română, de pe platforme găzduite în Federaţia Rusă.

Este vorba de un articol în care se menţionează că 250 de cadavre ale unor persoane ce au murit din cauza COVID-19 au fost depozitate într-un tir care a fost depistat în Bucureşti

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici