„Un tir plin cu cadavrele bolnavilor COVID a fost depistat azi dimineaţă în Capitală”. Federaţia Rusă vrea să dezinformeze românii, anunţă GCS

  • Grupul de Comunicare Strategică a atras luni atenţia asupra unor informaţii false puse în circulaţie în limba română, de pe platforme găzduite în Federaţia Rusă
  • Este vorba de un articol în care se menţionează că 250 de cadavre ale unor persoane ce au murit din cauza COVID-19 au fost depozitate într-un tir care a fost depistat în Bucureşti
16142 afișări
Imaginea articolului „Un tir plin cu cadavrele bolnavilor COVID a fost depistat azi dimineaţă în Capitală”. Federaţia Rusă vrea să dezinformeze românii, anunţă GCS

Poza care ilustrează Fake News-ul promovat de Federaţia Rusă

Grupul de Comunicare Strategică a atras luni atenţia asupra unor informaţii false puse în circulaţie în limba română, de pe platforme găzduite în Federaţia Rusă, care sunt propagate pe reţelele de socializare. 
 
„Este cazul site-ului http://antenanews.xyz/, care obligă utilizatorul, pentru a putea citi conţinutul materialelor, să distribuie materialele prin intermediul Facebook. Între articolele promovate se numără cel cu următorul titlu, care este previzualizat pe platforma de socializare: UN TIR PLIN CU CADAVRE A FOST DEPISTAT AZI DIMINEAŢĂ ÎN CAPITALĂ! 250 DE PERSOANE SE PRESUPUNE CĂ TOŢI SUNT MORŢI DE СОVID”, scrie în comunicatul GCS. 
 
În articol se menţionează că 250 de cadavre ale unor persoane ce au murit din cauza COVID-19 au fost plasate într-un tir, în condiţiile în care morgile sunt deja pline. 
 
„250 de cadavre au plecat la drum într-un tir! Nu sunt gunoaie, au nume! Valul de virus ce loveste tara noastra de ceva vreme, a atins cote incredibile: morgile au ajuns să fie pline, iar spitalele ţin cadavrele în camioane frigorifice. Azi dimineata, un tir cu 250 de corpuri puse în saci de plastic, a plecat la drum prin capitala, unde se indrepta acesta deocamdata nu se cunoaste. Soferul a fist retinut pentru 72 de ore, politia a deschis un dosar pe acest caz, urmeaza a fi stabilite toate circumstantele incidentului. Autoritatile inca nu au venit cu o explicatie...”, scriu autorii articolului. 
 
Potrivit GCS, articolul este ilustrat cu o imagine din 2018, din Guadalajara (Mexic), în care este surprinsă partea din spate a unor camioane frigorifice în care se află cadavre învelite în folii negre de plastic.
 
„Precizăm faptul că aceste informaţii prezentate în articol sunt complet false! Facem apel ca acest tip de articole să NU fie distribuite pe paginile de socializare întrucât o astfel de conduită contribuie la răspândirea de informaţii false şi determină comportamente sociale nejustificate. Totodată, încurajăm populaţia să se informeze doar din surse oficiale”, mai scrie în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică. 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici