PNL nu va avea preşedinte executiv sau prim-vicepreşedinte

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că propunerile filialelor privind infiinţarea unor noi funcţii în conducerea liberală, precum preşedinte executiv şi prim-vicepreşedinte, au fost respinse de BPC, anunţând că el s-a abţinut la votul privind funcţia de prim-vicepreşedinte.

16 afișări
Imaginea articolului PNL nu va avea preşedinte executiv sau prim-vicepreşedinte

PNL nu va avea preşedinte executiv sau prim-vicepreşedinte (Imagine: Mediafax Foto)

"Am discutat despre documentul prezentat de comisia de statut şi am luat pe rând toate propunerile, pentru a fi dezbătute şi validate. Nu Biroul Politic este cel care le aprobă, ci le validează şi le înaintează Delegaţiei Permanente, care le supune votului Congresului", a susţinut Tăriceanu, menţionând, dintre cele aproximativ 14 propuneri, desfiinţarea Consiliului Naţional prin preluarea atribuţiilor de către Delegaţia Permanentă.

Liderul PNL a subliniat că documentul propus de Comisia pentru statut a mai avut un punct legat de "înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv", care "nu s-a aprobat", şi un altul legat de "înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte", menţionând că nici această a doua propunere nu a fost adoptată.

"Eu personal m-am abţinut în legătură cu această propunere de înfiinţare a funcţiei de prim-vicepreşedinte pentru ca nu cumva să se creadă că am vreun interes direct", a spus Tăriceanu.

De asemenea, liderul PNL a adăugat cele mai importante puncte de modificare se referă la componenţa numerică a BPC, conducerea liberală stabilind ca Biroul să fie compus din 30 de membrii şi nu 33, cum propunea Comisia.

"Am decis să rămânem la o formă cu 30 membri în Biroul Politic printre care 15 vice-preşedinţi şi preşedintele partidului şi foştii preşedinţi, preşedintele fondator şi aşa mai departe", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, adăugând că propunerea sa de a avea între cei 30 membri ai BPC, preşedinţii primelor 8 filiale PNL clasate în urma alegerilor "nu a întrunit majoritatea şi urmează ca Delegaţia Permanentă să decidă" dacă este oportună.

În plus, Tăriceanu a menţionat că BPC a validat propunerea comisiei de "înfiinţare a unui Consiliu Naţional Executiv care va fi organismul intermediar între Delegaţia Permanentă şi Biroul Politic Central".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici