PNL: Ponta să retracteze declaraţia de admiraţie a Partidului Comunist Chinez şi să prezinte scuze

PNL îi solicită premierului Victor Ponta să retracteze declaraţia referitoare la admiraţia sa pentru Partidul Comunist Chinez şi să prezinte scuze în mod public, întrucât afirmaţiile sale reprezintă ”un act de dispreţ la adresa victimelor regimului comunist”.

802 afișări
Imaginea articolului PNL: Ponta să retracteze declaraţia de admiraţie a Partidului Comunist Chinez şi să prezinte scuze

Victor Ponta (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

”Partidul Naţional Liberal îşi exprimă indignarea şi dezaprobă ferm această declaraţie iresponsabilă. De asemenea, PNL solicită premierului retractarea declaraţiei şi prezentarea de scuze în mod public. Este inacceptabil modul în care şeful Guvernului României tratează cu atâta lejeritate o chestiune sensibilă şi controversată. Credem că este inadmisibil ca în secolul XXI premierul României democratice să-şi afirme în mod deschis admiraţia pentru o mişcare totalitară, care a fost iniţiatoarea şi sursa de inspiraţie pentru numeroase crime, încălcări flagrante şi abuzuri ale drepturilor fundamentale ale omului”, se arată într-un comunicat al PNL remis agenţiei MEDIAFAX şi semnat de Adrian Muraru, consilier al preşedintelui PNL.

Fost preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Muraru apreciază că afirmaţiile lui Ponta reprezintă ”un act de dispreţ la adresa victimelor regimului comunist”.

”Reamintim aici că Partidul Comunist Chinez este responsabil de trimiterea, în ultima jumătate de veac, a peste 50 de milioane de oameni în lagărele şi închisorile din China. De asemenea, amintim masacrul din Piaţa Tiananmen din iunie 1989 şi represaliile care au urmat, în care au fost ucise şi întemniţate mii de persoane, evenimente legate direct de deciziile Partidul Comunist Chinez. Astăzi, organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului identifică Partidul Comunist Chinez drept responsabil pentru violarea constantă a drepturilor omului în China”, mai precizează Muraru.

Potrivit unei ştiri transmise de Agenţia de presă chineză Xinhua despre vizita lui Victor Ponta în China, premierul ar fi declarat că "România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi admiră Partidul Comunist Chinez pentru modul în care a condus poporul chinez pe calea socialistă”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici