PNL promite să iniţieze modificarea Constituţiei, dacă va fi adoptat referendumul pe justiţie

Ludovic Orban a declarat, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema situaţiei în justiţie, că liberalii vor garanta românilor că voinţa exprimată la referendum va presupune obligaţia PNL de a o transpune în Constituţie şi legislaţie.

195 afișări
Imaginea articolului PNL promite să iniţieze modificarea Constituţiei, dacă va fi adoptat referendumul pe justiţie

PNL promite să iniţieze modificarea Constituţiei, dacă va fi adoptat referendumul pe justiţie

„Asaltul infractorilor asupra independenţei justiţiei trebuie să înceteze. Trebuie corectate toate stricăciunile provocate de majoritatea PSD-ALDE asupra funcţionării normale a unei justiţii într-o societatea democratică. PNL e alături de preşedintele României şi va susţine cu toată forţa reuşita acestui referendum. Alături de preşedinte îi chemăm pe toţi românii să decidă clar că toţi infractorii vor fi condamnaţi. Îi chemăm pe români să fie alături de preşedinte şi PNL că nu mai e permisă emiterea de OUG, cum a fost OUG 13, OUG 90, OUG 92, toate nişte acte normative ticăloase care au avut ca scop să îi scoată din puşcărie pe cei care au săvârşit acte de corupţie. Garantăm românilor că voinţa exprimată la acest ereferendum reprezintă pentru noi o obligaţie de transpunere a aceste voinţe în modificarea Constituţiei şi legislaţiei”, a afirmat Ludovic Orban, joi, la finalul consultărilor de la Cotroceni.

Din delegaţia PNL au mai făcut parte, pe lângă Ludovic Orban, şi liberalii Raluca Turcan, Florin Cîţu, Ioan Cupşa şi Dan Vîlcean.

De la ora 16.00 urmează ca preşedintele să aibă consultări cu delegaţia USR. Delegaţia partidului care va fi prezentă la Palatul Cotroceni este formată din: Dan Barna, Cătălin Drulă, Stelian Ion, Cristian Ghinea şi Vlad Botoş.

Delegaţia PMP va participa de la ora 16.45, la 17.30 - UDMR şi la 18.15 - grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegaţiile PSD şi ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. Preşedinţia a mai precizat că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

Totodată, pe 1 aprilie, şeful statului a anunţat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient şi mai puternic”.

La patru zile distanţă, şeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes naţional care urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici