PNL: PSD vrea să fie profesor de moralitate şi anti-corupţie în timp ce îşi protejează parlamentarii

PSD vrea să devină profesorul de moralitate şi anti-corupţie în timp ce îşi protejează parlamentarii cu o consecvenţă demnă de cauze mai bune, utilizând toate subterfugiile procedurale pentru a-l proteja pe Dan Şova, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

147 afișări
Imaginea articolului PNL: PSD vrea să fie profesor de moralitate şi anti-corupţie în timp ce îşi protejează parlamentarii

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

El a răspuns astfel membrilor PSD care i-au cerut co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu suspendarea din toate funcţiile politice a preşedintelui CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, cercetat sub control judiciar într-un caz de corupţie.

"După mai bine de o lună în care PSD s-a mobilizat alături de toţi aliaţii săi, utilizând toate subterfugiile procedurale, pentru a-l proteja pe Dan Şova, astăzi Romania trăieşte imposibilul: PSD vrea să devină profesorul de moralitate şi anti-corupţie, în timp ce îşi protejează parlamentarii cu o consecvenţă demnă de cauze mai bune. Partidul care săptămânal legitimează blocarea cererilor DNA prin voturile sale şi prin discursul public, care promovează pe toate vocile măsuri şi legi care opresc de facto lupta anticorupţie, partidul care a creat un brand negativ în politica noastră - “marţea neagră”, şi-a găsit timp să dea lecţii altora despre integritate", afirmă purtătorul de cuvânt liberal.

Acesta afirmă că integritatea a rămas, din păcate, pentru PSD o lozincă atât timp cât toate măsurile anunţate de reformă internă au fost un simulacru, nefiind asumate în mod real niciodată de conducerea acestui partid, iar deciziile PSD pe această temă au fost amânate nedefinit, totul rămânând un simplu spectacol pentru public.

Liberalul afirmă că PSD are nevoie să se reformeze profund, înainte să poată face evaluări altor parteneri de competiţie politică.

"În acelaşi timp, PNL a votat şi şi-a asumat ferm criterii de integritate clare care au la bază principiul egalităţii în faţa legii. Statutul PNL prevede că orice membru de partid este suspendat de drept chiar şi în cazul unei arestări preventive. Nu am putut observa aceeaşi măsură, de exemplu, în cazul lui Gheorghe Nichita, care a rămas membru al PSD. Menţionez că în situaţia lui Cristian Adomniţei, membru PNL, judecătorul a decis doar punerea sub control judiciar. În toate cazurile recente, unde membrii săi au fost implicaţi, PNL a avut o atitudine tranşantă şi rapidă. Nu putem spune acelaşi lucru despre PSD, care în mod constant a găsit modalităţi de a se eschiva, de la cazurile cele mai recente Şova şi Ochi, mergând până mult în trecut, lucru care a fost din păcate marcat deseori şi de ambasadele statelor partenere din lumea democratică. Recomand doamnelor şi domnilor trimişi de Victor Ponta să facă scandal, să încerce mai întâi să rezolve dilemele interne ale PSD despre corupţie şi să stopeze, cât mai grabnic, campania puternică derulată de propriul partid împotriva Justiţiei şi a statului de drept, desfăşurată prin multe demersuri parlamentare menite să limiteze atribuţiile procurorilor", mai afirmă Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Podașcă, a anunţat anterior că PSD îi solicită co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu suspendarea din toate funcţiile politice a preşedintelui CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, având în vedere că acesta este cercetat sub control judiciar într-un caz de corupţie.

"Având în vedere punerea în mişcare a acţiunii penale de către DNA împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei şi cercetarea acestuia sub control judiciar PSD solicit Alinei Gorghiu, în calitate de preşedinte al PNL, să-l suspende pe Cristian Adomniţei din toate funcţiile politice deţinute", a declarat duminică Gabriela Podaşcă.

Ea a adăugat că Alinei Gorghiu îi place să vorbească despre statul de drept doar atunci când acţiunile procurorilor vizează opozanţii politici şi ignoră corupţia din propriul partid.

Podaşcă a mai susţinut că pe Alina Gorghiu nu o deranjează că "jumătate din colegii ei din PNL, din vechiul PDL, sunt acuzaţi că şi-au finanţat campaniile electorale în 2012 din banii din şpagă" şi explicat această lipsă de reacţie prin faptul că însăşi Alina Gorghiu ar fi primit pentru firma sa de avocatură contracte de la AVAS în perioada în care era consiliera preşedintelui AVAS.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, i-a transmis, la rândul ei, co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu o scrisoare deschisă în care îi cere să nu mai protejeze "corupţii din partid" şi să pună capăt tăcerii cu privire la problemele legale ale şefului CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, reţinut pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, vineri noapte, Tribunalul Iaşi.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a fost reţinut, joi seară, de procurorii DNA, după aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, după ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, angajate ale CJ, să acopere nereguli privind un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a judeţului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici