PNL: Renunţarea la 20% din salariu e salutară

PNL consideră că decizia miniştrilor Cabinetului Boc de a renunţa la 20% din salariu, deşi "adoptată ilegal", reprezintă un prim pas spre o măsură salutară, de vreme ce nu-şi justifică salariul, un al doilea pas fiind ca aceştia să contribuie la returnarea datoriei externe contractate de ei.

20 afișări
Imaginea articolului PNL: Renunţarea la 20% din salariu e salutară

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Partidul Naţional Liberal ia act cu umor de decizia miniştrilor Cabinetului Boc, adoptată ilegal sâmbătă, de a renunţa la 20% din salariul lor. PNL consideră că acesta este un prim pas spre o măsură salutară, de vreme ce miniştrii Cabinetului Boc nu-şi justifică salariul. Un al doilea pas important, în opinia PNL, ar fi ca membrii Cabinetului Traian Băsescu – Emil Boc- Mircea Geoană să contribuie în mod proporţional cu responsabilitatea lor la returnarea datoriei externe pe care au contractat-o aceşti domni", se arată într-un comunicat al PNL remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Liberalii susţin că această datorie externă "se cifrează la 2500 de euro pentru fiecare român care munceşte", iar din acest punct de vedere, reducerea cu 20% a salariilor miniştrilor este "mult prea insignifiantă în raport cu povara pe care au aşezat-o asupra fiecărui român".

Miniştrii au semnat o declaraţie pe propria răspundere prin care acceptă să renunţe la 20% din salariul lunar, până la sfârşitul acestui an, economia totală astfel rezultată fiind de aproximativ 95.000 lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici