Miniştrii au semnat o declaraţie pe propria răspundere prin care renunţă la 20% din salariu

Miniştrii au semnat o declaraţie pe propria răspundere prin care acceptă să renunţe la 20% din salariul lunar, până la sfârşitul acestui an, economia totală astfel rezultată fiind de aproximativ 95.000 lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

40 afișări
Imaginea articolului Miniştrii au semnat o declaraţie pe propria răspundere prin care renunţă la 20% din salariu

Miniştrii au semnat o declaraţie pe propria răspundere prin care renunţă la 20% din salariu

Economia lunară rezultată din renunţarea la 20% din salariul net este de circa 24.000 lei.

Premierul şi vicepremierul vor renunţa la câte circa 1.200 lei lunar, iar miniştrii vor ceda câte aproximativ 1.100 lei lunar. Scăderea de 1.100 lei lunar va fi operată şi în cazul secretarului general al Guvernului şi şefului Departamentului pentru Afaceri Europene, care au rang de miniştri.

Fondurile economiste vor fi vărsate la bugetul de stat.

"Decizia membrilor Executivului a fost aceea de a transpune în practică iniţiativa primului-ministru, anunţată în iulie, ca membrii Cabinetului să renunţe voluntar la 20% din drepturile salariale, în spiritul politicii de raţionalizare a cheltuielilor publice. Această iniţiativă trebuie privită ca un gest de solidaritate în această perioadă grea", a spus oficialul guvernamental.

Ioana Muntean a mai precizat că declaraţiile de avere vor fi completate ca şi până în prezent, întrucât această măsură nu afectează calculul drepturilor salarile brute, a reţinerilor sau a contribuţiilor, suma care se va reţine fiind considerată contribuţie voluntară din drepturile salariale nete.

Premierul Emil Boc a anunţat, în luna iulie, că în ideea raţionalizării cheltuielilor publice va propune miniştrilor să accepte reducerea salariilor cu 20%, în intervalul august-decembrie 2009, precizând că măsura va fi aplicată inclusiv în cazul său.

Boc a afirmat că este vorba despre o decizie voluntară şi că nu va fi dată o dispoziţie legală în acest sens.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici