PNL şi USR, după ce a picat moţiunea de cenzură: O zi tristă şi neagră pentru România

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan şi preşedintele USR, Dan Barna, au declarat după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat la votul plenului reunit, că este o zi tristă şi neagră pentru România, iar de la această dată PSD devine "partid infracţional".

845 afișări
Imaginea articolului PNL şi USR, după ce a picat moţiunea de cenzură: O zi tristă şi neagră pentru România

PNL şi USR, după ce a picat moţiunea de cenzură: O zi tristă şi neagră pentru România

"Din acest moment, PSD devine un partid infracţional. Este o dată istorică tristă şi neagră pentru România, pentru că cel mai mare partid din România a decis, având ocazia să dea un mesaj cetăţenilor de asumare a guvernării şi de asumare a viitorului României, a decis să facă bloc comun, bloc în jurul unui dublu condamnat penal. În acest moment, întregul PSD, prin votul parlamentarilor pe care i-a avut astăzi în plen, îşi asumă faptul că este un partid corupt, care susţine explicit şi neechivoc corupţia şi un stat infracţional, aşa cum România devine prin Codurile penale. Avem informaţii că urmează OUG peste vară prin care se va elimina legea din perioada Năstase prin care condamnaţii penal nu puteau face parte nici din Guvern. Înţelegem că Liviu Dragnea se pregăteşte să devină prim-ministru. Înţelegem că orice regulă de decenţă şi de respectare legii în România urmează să fie îndepărtată", a afirmat Dan Barna, după ce a fost anunţat rezultatul votului moţiunii de cenzură.

Acesta a anunţat că parlamentarii USR se vor alătura protestatarilor din faţa Parlamentului, care scandează împotriva Guvernului.

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a spus că este o zi tristă pentru România, dar Opoziţia s-a întărit mai mult acum, fiind mai multe voturi la moţiunea de cenzură comparativ cu anii precedenţi.

"Este o zi tristă pentru România pentru că, am avut şansa să luptăm pentru o Românie europeană. Le mulţumesc tututor celor care au avut responsabilitatea să voteze aceasta moţiune. Astăzi cred ca este un moment care poate fi calificat în mai multe feluri. Opoziţia s-a întărit, nu foarte tare, aşa cum am sperat, însă este un număr de voturi mai mare decât la celelalte moţiuni de cenzură. În acelaşi timp am văzut ca reprezentanţilor puterii le este teamă, pentru că dacă nu le-ar fi fost teamă i-ar fi lăsat pe parlamentarii lor la vot", a declarat Turcan, la Parlament.

Moţiunea de cenzură prin care partidele Opoziţiei cereau demiterea Guvernului Dăncilă a picat miercuri la votul plenului reunit al Parlamentului. Au fost 166 de voturi pentru şi patru voturi împotrivă. Minimul necesar pentru a trece moţiunea în Legislativ era de 233 voturi pentru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici