PNL vrea să adopte la Consiliul Naţional din 11 decembrie criterii de integritate şi competenţă pentru candidaţi

Liberalii vor adopta la Consiliul Naţional, care va avea loc în 11 decembrie, criterii de integritate şi competenţă care ar putea face ca procesul de desemnare şi selecţionare a viitorilor candidaţi PNL să fie "dureros", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Stroe.

345 afișări
Imaginea articolului PNL vrea să adopte la Consiliul Naţional din 11 decembrie criterii de integritate şi competenţă pentru candidaţi

PNL vrea să adopte la Consiliul Naţional din 11 decembrie criterii de integritate şi competenţă pentru candidaţi (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Discuţiile Comisiei de unificare au fixat agenda Consiliului Naţional din 11 decembrie. Elementul central al deciziilor care vor fi adoptate la Consiliul Naţional, din data de 11, îl va constitui demararea procesului de reformare internă a partidului. Este vorba despre criterii care ţin de integritate, de competenţă, de o viziune nouă (...). Criteriile sunt în lucru în acest moment", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, la finalul şedinţei Comisiei de unificare a PNL.

Ionuţ Stroe a afirmat că procesul de desemnare şi de selecţionare a viitoarei oferte politice ar putea fi unul "dureros".

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că aprecierea publică de care se vor bucura viitorii candidaţi nu este suficientă, întrucât aceştia trebuie să corespundă moral şi profesional criteriilor care vor fi adoptate la Consiliul Naţional din data de 11 decembrie.

Întrebat dacă aceste criterii vor fi mai importante decât rezulatele sondajelor la care vor fi supuşi candidaţii, Ionuţ Stroe a infirmat, susţinând că aceste criterii sunt complementare. "Vin să completeze ceea ce oamenii în comunităţile lor îşi doresc de la viitorii reprezentanţi în administraţia locală", a arătat el.

Liberalii care nu corespund criteriilor fixate de partid şi care totuşi vor refuza să facă un pas înapoi "pur şi simplu nu vor fi desemnaţi", a mai spus Ionuţ Stroe.

Întrebat dacă PNL se aşteaptă ca mare parte dintre cei nemulţumiţi să plece, Stroe a afirmat că nu poate să anticipeze acest lucru, afirmând că "fiecare om este liber să ia decizia" pe care o consideră potrivită.

"Al doilea element care va fi luat în discuţiile Consiliului Naţional este legat de o anumită responsabilizare a organizaţiilor judeţene în raport cu performanţa electorală pe care trebuie să o aibă atât la alegerile locale, cât şi la alegerile parlamentare. Şi, nu în ultimul rând, se vor lua decizii care vor accelera procesul de fuziune în plan local", a explicat Ionuţ Stroe, adăugând că forul decizional al liberalilor va supune la vot şi propunerea ca cei care reprezintă partidul în competiţiile pentru fotoliile de primari să preia preşedinţia organizaţiilor locale din partea cărora vor candida.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici