PNŢCD a iniţiat petiţia "Dorim ca principele Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală"

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) a iniţiat joi o petiţie online prin care se solicită ca Regele Mihai I să revină asupra deciziei de a-i retrage titlul şi locul în linia de succesiune fostului principe Nicolae, demersul având ca scop "sensibilizarea Majestăţii sale".

1676 afișări
Imaginea articolului PNŢCD a iniţiat petiţia "Dorim ca principele Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală"

PNŢCD a iniţiat petiţia "Dorim ca principele Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Retragerea de către Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, a titlurilor de Alteţă Regală şi Principe al României, precum şi a desemnării la succesiunea dinastică Prinţului Nicolae, a tulburat o mare parte a monarhiştilor, în rândul cărora Prinţul se bucură de o largă simpatie", potrivit unui comunicat de presă emis de PNŢCD.

Petiţia "Dorim ca fostul principe Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală a României", iniţiată de singurul partid monarhist, a strâns aproape 300 de semnături şi are ca scop "sensibilizarea Majestăţii Sale, pentru reanalizarea şi revenirea asupra deciziei luate".

Ţărăniştii spun că revenirea asupra deciziei este "imperios necesară", având în vedere popularitatea de care se bucură monarhia constituţională în momentul de faţă, "pentru ca dezamăgirea să nu se instaleze în sufletul românilor".

Fostul principe Nicolae a anunţat că îşi asumă decizia bunicului său, Regele Mihai I, de a-i retrage titlul şi locul în linia de succesiune, afirmând că poziţia respectivă impune un mod de viaţă pe care îl consideră "dificil" de acceptat şi că se va dedica activităţilor ecologice şi caritabile.

"În noile mele circumstanţe, voi căuta să mă dedic în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile, despre care am învăţat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România", mai spune Nicolae Mihai.

Regele Mihai a decis să retragă titlul de "Principe al României" nepotului său Nicolae şi să îl excludă din succesiunea la Coroana României.

"În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al României» şi calificativul de «Alteţă Regală». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeaşi zi", se precizează într-un comunicat al Biroului de Presă al Regelui Mihai, remis luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici