Poettering: România mai are paşi importanţi de făcut în lupta anticorupţie

Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că România mai are paşi importanţi de făcut în lupta împotriva corupţiei, însă a apreciat că economia românească "merge bine" ca urmare a aplicării reformelor în domeniu.

1 afișare
Imaginea articolului Poettering: România mai are paşi importanţi de făcut în lupta anticorupţie

Poettering: România mai are paşi importanţi de făcut în lupta anticorupţie

"În ultimii ani a fost depusă o muncă importantă. Românii au depus eforturi considerabile pentru a corespunde criteriilor de aderare. Puteţi fi mândri de ceea ce a fost atins în România de la întoarcerea democraţiei. Multe reforme au fost aplicate de diversele guverne, iar procesul de modernizare care a rezultat a fost de mare avantaj", a afirmat preşedintele Parlamentului European.

El a adăugat că se observă că ecomonia românească "merge bine", creşterea economică făcându-i "invidioşi" pe unii membri ai UE.

"Creşterea economică, reducerea şomajului şi nivelul investiţiilor externe directe sunt considerabile. Progresele şi succesele dumneavoastră le recunosc în numele Parlamentului European. Drumul dumneavoastră însă nu s-a încheiat. Tocmai acum, după aderare, România nu trebuie să se culce pe lauri după eforturile depuse", a adăugat Poettering.

În acelaşi timp, el a atras atenţia asupra faptului că mai trebuie făcuţi paşi importanţi în lupta împotriva corupţiei.

"România a arătat bunăvoinţă pentru a-şi îndeplini angajamentele. Mai trebuie făcuţi paşi importanţi în justiţie pentru a consolida statul de drept. Şi în lupta împotriva corupţiei mai sunt paşi importanţi de făcut", a mai precizat preşedintele Parlamentului European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici