Politicienii reacţionează după moartea actriţei Stela Popescu | Dragnea: Lasă un gol imens în sufletele noastre / Ion Iliescu: Am cunoscut-o pe când era studentă, încă de atunci era foarte preţuită

Actriţa Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani.

2352 afișări
Imaginea articolului Politicienii reacţionează după moartea actriţei Stela Popescu | Dragnea: Lasă un gol imens în sufletele noastre / Ion Iliescu: Am cunoscut-o pe când era studentă, încă de atunci era foarte preţuită

Politicienii reacţionează după moartea actriţei Stela Popescu | Dragnea: Lasă un gol imens în sufletele noastre / Ştirbu: Decesul Stelei Popescu, o mare pierdere pentru teatru

Carmen Dan: La spectacolul ansamblului Ciocârlia, un ultim omagiu pentru Stela Popescu

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, anunţă că la spectacolul dedicat împlinirii a 70 de ani de existenţă a ansamblului artistic Ciocârlia, care a avut loc joi, i-a fost adus un ultim omagiu actriţei Stela Popescu.

"Puţină lume ştie că Stela Popescu şi-a început cariera alătu­ri de trupa de teatru a Ministerului de Interne, iar pentru ea astăzi sala a fost din nou în picioare pentru a-i aduce un ultim omagiu. S-a întâmplat la sediul Centrului Cultural al MAI, cu ocazia spe­ctacolului dedicat împlinirii a 70 de ani de existenţă a ans­amblului artistic Ci­ocârlia. Pentru toţi cei prezenţi, timpul s-a oprit în loc pentru un moment de reculegere în care gâ­ndurile tuturor au fost îndreptate către marea actriţă. Apreciez din suflet acest gest simplu şi plin de dragoste din partea colegilor din cadrul MAI şi a marilor artişti popul­ari invitaţi la spec­tacol", a scris Carmen Dan pe pagina sa de Facebook.

"De astăzi suntem mai trişti şi mai săraci sufleteşte pentru că am pierdut-o pe una dintre cele mai mari actriţe ale român­ilor, Stela Popescu. Plecarea ei dintre noi m-a întristat pr­ofund şi cuvintele par prea puţine şi pr­ea sărace pentru cât de iubită a fost ea de către toţi român­ii. E actriţa care mi-a umplut viaţa de haz şi bună dispoziţ­ie încă din copilărie şi până în zilele noast­re. Pentru acest dar nepreţuit, astăzi şi întotdeauna îi voi fi recunoscătoare. Sunt alături de toţi cei care au iubit-o şi au apreciat-o pe Stela Popescu! Nu te vom uita!Dumnezeu să o odihnească în pace!", a mai scris ministrul.

Actriţa Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani, la domiciliul ei din Capitală.

Mihai Tudose: Stela Popescu a fost un exemplu de nobleţe, decenţă şi dăruire

Premierul Mihai Tudose a transmis, pe Facebook, un mesaj de condoleanţe după moartea Stelei Popescu, despre care spune că ”a fost un exemplu de nobleţe, decenţă şi dăruire pentru orice român”.

”Primesc cu îndurerare vestea că Stela Popescu, Doamna Teatrului de Revistă din România şi una dintre cele mai mari actriţe pe care le-a avut această ţară, a încetat din viaţă. A fost un exemplu de nobleţe, decenţă şi dăruire pentru orice român şi va rămâne mereu în sufletele noastre ca un simbol al culturii româneşti. Condoleanţe teatrului românesc, condoleanţe familiei! Dumnezeu s-o odihnească în pace!”
, a scris Mihai Popescu.

Ion Iliescu: Am cunoscut-o pe Stela Popescu pe când era studentă, încă de atunci era foarte preţuită

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Antena 3, că a cunoscut-o pe Stela Popescu încă din vremea în care aceasta era studentă la Institutul de Teatru şi Film, Iliescu apreciind prezenţa actriţei pe scenă drept ”un deliciu”.

”Mă aflam cu soţia în faţa televizorului când a apărut această veste cutremurătoare, cumplită (...) Este o mare pierdere pentru teatrul românesc, în general, şi pentru cel de revistă, în particular, pentru cultura noastră care, iată, mai pierde o personalitate deosebită”, a relatat Ion Iliescu momentul când a afat de moarte actriţei Stela Popescu.

Iliescu a relatat cum a cunoscut-o pe actriţă, încă de pe vremea când aceasta era studentă. ”Fusesem în vizită la Institutul de Teatru şi mă întreţineam cu rectorul Institutului, marele actor Costache Antoniu. Cu acest prilej mi-a prezentat-o pe Stela Popescu, o fată frumoasă, plină de viaţă, plină de vervă care încă de atunci era foarte preţuită”, a povestit fostul şef al statului.

Ulterior, Iliescu şi soţia sa au avut ocazia să o admire pe scenă pe Stela Popescu în numeroase ocazii. ”Ştia să cucerească sufletele oamenilor. Prezenţa ei pe scenă era un deliciu”, a mai spus Ion Iliescu.

Raluca Turcan: Stela Popescu a descreţit frunţile a zeci de milioane de români

Prim-vicepreşedintele PNL a transmis, pe Facebook, un mesaj după moartea actriţei Stela Popescu, în care aminteşte că aceasta, în lunga ei carieră, a descreţit frunţile a zeci de milioane de români.

”Este o zi neagră pentru scena românească. O personalitate de o generozitate aparte, doamna Stela Popescu a descreţit frunţile a zeci de milioane de români, de-a lungul unei cariere artistice impresionante. Îi suntem cu toţii datori cu un gest de omagiu! Odihnească-se în pace!”, a scris Raluca Turcan.

Actriţa Stela Popescu a murit, joi, la vârsta de 81 de ani, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Stela Popescu s-a născut în 21 decembrie 1935 şi şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi filmului, fiind una dintre cele mai iubite actriţe româneşti.

Lucian Romaşcanu: Ne rămân în amintire lucrurile minunate realizate de Stela Popescu

Ministrul Culturii a declarat, joi, că, deşi actriţa Stela Popescu nu mai este printre noi, rămân în amintire lucrurile minunate pe care artista le-a realizat de-a lungul vieţii. Lucian Romaşcanu a precizat că s-au văzut recent şi era plină de energie.

„O ştiu personal de când umblam pe sub masa la care stătea. Acum câteva zile ne-am văzut la mine la birou, plină de energie şi de idei de proiecte. Astăzi nu mai este, dar ne rămân în amintire lucrurile minunate realizate într-o viaţă dedicată artei. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, pe pagina sa de Facebook.

Vicepreşedinte Senat, Mihai Goţiu: Dacă Raiul există, atunci cu siguranţă, de mâine, va fi un pic mai vesel

Vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu, a declarat, joi, că în copilărie negocia orele de culcare în noaptea de Revelion, pentru a rata cât mai puţin din cupletele lui Arşinel şi Stela Popescu, el afirmând că, dacă Raiul există, atunci cu siguranţă, de mâine, va fi un pic mai vesel.

El a mai spus că vestea dispariţiei Stelei Popescu l-a luat prin surprindere.

”Face parte dintre acei oameni pe care ţi-i aminteşti mereu plini de viaţă şi despre care crezi că nimic nu-i poate atinge. Stela Popescu va rămâne însă în memoria copilăriei mele şi cred că sunt mulţi, foarte mulţi români care şi-o vor aminti încă mulţi ani de acum înainte. Să-i fie odihna uşoară. Aici, pe Pământ, lumea e, astăzi, mai tristă. Dacă Raiul există, atunci cu siguranţă, de mâine, va fi un pic mai vesel”, a mai spus Goţiu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris, joi, pe Facebook, că decesul actriţei Stela Popescu reprezintă nu doar o pierdere pentru mediul cultural, cât şi pentru toţi cei care au apreciat-o şi îndrăgit-o

”Moartea actriţei Stela Popescu lasă un gol imens nu doar în lumea culturală a României, ci, mai ales, în sufletele noastre, ale celor care am apreciat-o şi îndrăgit-o atât de mult! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată în mesajul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei: Decesul Stelei Popescu, o mare pierdere pentru teatru

Fostul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu (PNL), preşedinte al Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, a transmis un mesaj de condoleanţe după moartea Stelei Popescu, în care afirmă că actriţa şi-a oferit întreaga viaţă pentru zâmbetele şi bucuria spectatorilor români.

”Am primit astăzi, cu profundă tristeţe, vestea decesului marii doamne a teatrului românesc de revistă, doamna Stela Popescu. Moartea dumneai reprezintă o mare pierdere pentru teatrul şi filmul românesc. Pentru dumneaei, viaţa a fost teatrul de revistă, a fost scena, a fost spectacolul. Toată viaţa doamnei Popescu a fost oferită pentru zâmbetele si bucuria pe care le-a oferit cu generozitate spectatorilor români”, afirmă Gigel Ştirbu.

Acesta continuă spun că rămân după Stela Popescu înregistrările memorabile cu spectacolele de teatru şi filmele în care a jucat.

”În acest univers al tristeţii, ne rămân stelele amintirilor din piesele de teatru înregistrate, momentele de televiziune si filmele în care a performat. Dumnezeu să o odihnească în pace pe marea doamnă a comediei româneşti!”, a încheiat Ştirbu.

Actriţa Stela Popescu a murit, joi, la vârsta de 81 de ani, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Stela Popescu s-a născut în 21 decembrie 1935 şi şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi filmului, fiind una dintre cele mai iubite actriţe româneşti.

Actriţa Stela Popescu a murit, joi, la vârsta de 81 de ani, a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. Potrivit reprezentanţilor SMURD, actriţa a fost găsită decedată de un membru al familiei, la domiciliul acesteia. Potrivit medicilor, decesul ar fi intervenit cu câteva ore mai devreme.

Stela Popescu s-a născut în 21 decembrie 1935 şi şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi filmului, fiind una dintre cele mai iubite actriţe româneşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici