Ponta: Am discutat joi cu Băsescu, azi îl ţin la curent cu mersul procedurilor în Parlament

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, vineri, că a discutat joi cu preşedintele Traian Băsescu, care s-a interesat de mersul procedurilor parlamentare privind audierea miniştrilor propuşi şi votul de învestitură, arătând că i-a transmis şefului statului că procedurile vor fi finalizate vineri.

271 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am discutat joi cu Băsescu, azi îl ţin la curent cu mersul procedurilor în Parlament

Ponta: Am discutat joi cu Băsescu, azi îl ţin la curent cu mersul procedurilor în Parlament (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a spus că îl va ţine la curent pe preşedintele Traian Băsescu şi în cursul zilei de vineri referitor la desfăşurarea procedurilor parlamentare pentru a putea anticipa o oră privind depunerea jurământului la Palatul Cotroceni, în faţa şefului statului.

"Cu domnul preşedinte Băsescu am discutat ieri (joi - n.r.). I-am spus că azi terminăm procedurile. M-a întrebat, normal, «Dom'le, cam când credeţi (că se termină - n.r.)?», că e vorba aici de semnarea decretelor şi de procedură. I-am spus că probabil seara, dar îl voi înştiinţa pe măsură ce procedurile avansează, să putem să anticipăm o oră. Eu cred că undeva târziu - va fi şapte, opt, ceva de genul acesta", a spus Ponta.

De asemenea, premierul Victor Ponta a precizat că prima şedinţă a noului cabinet, anunţată pentru sâmbătă, urmează să aibă loc de la ora 10.00.

"Mâine dimineaţă, de la ora 10.00, e şedinţă de guvern. Ca de fiecare dată până acum în cei 23 de ani, pe ordinea de zi e ordonanţa de restructurare a guvernului. Fiecare guvern, când vine, îşi reaşează portofoliile. Sunt alte portofolii, până la urmă sunt alte organizări", a spus Victor Ponta.

El a ţinut să sublieze că "nu este nimic special" în acest lucru.

"Special este doar modul în care am gândit acest guvern şi faptul că acest guvern este, în acest moment, sută la sută, expresia modului în care, ţinând cont de structura politică, de discuţiile pe care le-am avut cu toată lumea, este sută la sută expresia modului în care eu am gândit să funcţioneze o structură centrală eficientă şi mult mai clară ca şi responsabilităţi", a subliniat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici