Ponta: Avem clovni naţionali care simt nevoia să-şi pună nas roşu, păr galben şi să râdă lumea de ei

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că românii au şi clovni naţionali care, orice anunţi, simt nevoia să vină şi să-şi pună un nas roşu, păr galben şi să râdă lumea de ei, el referindu-se la cei care au avansat tot felul de "premoniţii" privind "transferul-surpriză" în Guvern.

266 afișări
Imaginea articolului Ponta: Avem clovni naţionali care simt nevoia să-şi pună nas roşu, păr galben şi să râdă lumea de ei

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Este un tânăr pe care dumneavostră l-aţi prezentat şi care a găsit o soluţie, un soft prin care toate angăjările în sistemul public să fie transparente şi o să-l vedeţi imediat. Nu pot decât să mă amuz pentru că, dincolo de faptul că este un semn important pentru cei care vor să se angajeze în administraţie, pentru ideea de transparenţă, sigur că câţiva nu au ratat ocazia să se facă de râs ieri, cu tot felul de premoniţii. Noi avem şi clovni naţionali care, orice anunţi, simt nevoia să vină să-şi pună un nas roşu, un păr galben şi să râdă lumea de ei", a spus Ponta.

El a arătat că se referă la un tânăr serios care a acceptat să vină în Guvern şi şi-a manifestat speranţa ca acesta să rămână în Executiv şi după ce el nu va mai fi premier.

"Eu vorbesc de un tânăr foarte serios. Mă bucur că a acceptat să vină în Guvern să lucreze pentru acest program de transparenţă la angajarea tuturor celor care lucrează în sistemul public şi, în timp ce clovnii văd că scriu şi ei pe bloguri, tinerii serioşi vin în Guven, iar eu acest tânăr sper să rămână şi după ce nu voi mai fi eu premier", a spus Ponta.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a scris ironic, pe blogul său, că mutarea-surpriză în Guvern anunţată de premier este numirea lui Crin Antonescu drept "ministru pentru suspendarea preşedintelui".

"Victor Ponta a anunţat o mutare-surpriză în guvern. Surse bine dezinformate de la Palatul Victoria susţin că e vorba despre numirea lui Crin Antonescu. Acesta va fi desemnat ministru pentru suspendarea preşedintelui, un domeniu pe care-l stăpâneşte foarte bine. Gurile rele spun că ar fi singurul", a scris Preda.

"Vă invit să faceţi propuneri pentru poziţiile de secretari de stat, care să-l ajute pe C. Antonescu la viitorul loc de muncă", a mai scris Preda.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, într-o campanie de teasing pe blogul personal, că pregăteşte un "transfer surpriză" în echipa guvernamentală, fiind vorba despre o persoană care va atrage atenţia multora şi se va alătura luni Cabinetului.

"Românii trebuie să afle direct de la mine despre cine este vorba. Tocmai de aceea, am decis să vă spun încă de astăzi că săptamâna viitoare pregătim un «transfer surpriză». De mâine ni se va alătura, la nivelul echipei din Guvern, o persoană care, sunt convins, va atrage atenţia multora dintre voi", susţinea Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, tot pe blog, că îl va coopta în echipa sa pe Cristian Botan, tânărul doctorand de 25 ani care a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizează toate posturile vacante din instituţiile statului.

Premierul a precizat că a ales un mod mai atipic de a-l anunţa pentru că, în Romania lui 2012, normalitatea are nevoie de ceva senzaţional pentru a fi băgată în seamă.

Ziarul Financiar a relatat, la începutul lunii octombrie, despre faptul că Cristian Botan, tânărul doctorand de 25 de ani care a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizează toate posturile vacante din instituţiile statului, a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, prin care îi solicită o transparentizare a activităţii guvernamentale, măsură promisă de actualul gu­vern la primirea votului de învestitură. PublicJob.ro, proiectul pe care Botan l-a lansat în luna martie după o investiţie de doar 500 de euro, reuneşte toate posturile vacante scoase la concurs de instituţiile publice şi care au fost publicate în Monitorul Oficial.

El propune, printre altele, obligativitatea instituţiilor finanţate din bani publici de a trans­mite către Monitorul Oficial toate anun­ţurile de posturi vacante (funcţionar şi personal contractual) cu minimum 10 zile înainte de depunerea dosarelor, obligativitatea candida­ţilor la o funcţie publică de a declara, pe propria răspundere, că nu sunt rude sau afini cu alt­cineva angajat în acea instituţie şi crearea unui registru online care să cuprindă date despre fiecare angajat plătit din banii publici.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici