Ponta: Băsescu a mers la Chicago în baza unui mandat pe care eu l-am cunoscut şi susţinut

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu a mers la summit-ul NATO de la Chicago în baza unui mandat pe care el l-a cunoscut şi susţinut.

612 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu a mers la Chicago în baza unui mandat pe care eu l-am cunoscut şi susţinut

Ponta: Băsescu a mers la Chicago în baza unui mandat pe care eu l-am cunoscut şi susţinut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Domnul preşedinte Băsescu a mers la Chicago în virtutea atribuţiilor constituţionale de a ne reprezenta pe probleme de securitate şi de politică externă în cazul NATO şi în baza unui mandat pe care eu l-am cunoscut şi pe care l-am susţinut. De aceea cei doi miniştri sunt acolo", a spus Ponta.

Ponta a spus că mandatul lui Traian Băsescu a fost unul constituţional, sprijinit de către Guvern, inclusiv de către cei doi miniştri care au mers la Chicago.

"Atitudinea domniei sale nu mai trebuie să o comentez. Eu aş vrea să aibă România un preşedinte care să se comporte altfel, în mod clar", a adăugat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă seara, la întâlnirea cu membrii comunităţii româneşti din Chicago, că "şeful politicii externe a statului român este şeful statului român".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici