Ponta: Băsescu să indice şi cum acoperim renunţarea la acciză, dacă nu vrea să fie doar un demagog

Preşedintele Traian Băsescu trebuie să indice şi sursa prin care pot fi acoperite veniturile lipsă care ar rezulta din renunţarea la acciza pentru carburanţi, dacă nu vrea să fie doar un demagog pe final de mandat, pregătit de pensie, a afirmat premierul Victor Ponta.

334 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu să indice şi cum acoperim renunţarea la acciză, dacă nu vrea să fie doar un demagog

Ponta: Băsescu să indice şi cum acoperim renunţarea la acciză, dacă nu vrea să fie doar un demagog (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Înainte ca cineva să facă propuneri, chiar şi Băsescu, trebuie să spună de unde luăm banii. Marota aia că să luăm banii de la Dragnea nu mai ţine, că Ministerul Dezvoltării are bugetul de trei ori mai mic decât avea Udrea. Dacă vrei să fii un om serios, nu un demagog pe final de mandat, pregătit de pensie, ca să-i putem plăti pensia lui Băsescu, trebuie să fim serioşi şi să spunem şi de unde tăiem banii", a spus Ponta.

El a arătat că bugetul pe acest an, agreat deja cu Fondul Monetar Internaţional, nu poate fi modificat decât dacă "nu ne mai interesează decât să crească PMP la alegeri".

Ponta a asigurat că există bani pentru pensii şi salarii şi că ministrul Finanţelor a fost greşit interpretat de presă ca afirmând că, fără introducerea accizei la carburanţi, nu vor exista astfel de fonduri, ideea fiind, de fapt, că orice schimbare negativă a bugetului creează un gol de venituri care trebuie acoperit.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care reia cererea privind renunţarea la creşterea anunţată a accizei la carburant, şeful statului menţionând că măsura ar genera o presiune mult prea mare şi inutilă asupra mediului economic şi asupra consumatorului.

Potrivit preşedintelui, în cazul transportatorilor, creşterea accizei cu 7 eurocenţi pe litru va conduce la pierderea competitivităţii la nivel regional, cu impact direct asupra cifrei de afaceri, iar în plan intern, această majorare va forţa societăţile de transport să transfere aceste costuri asupra beneficiarilor finali, generând, astfel, o creştere a preţurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici