Ponta: Beneficiile suplimentare rămân cum le-a suspendat Boc, nimeni nu pierde niciun leu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că beneficiile suplimentare rămân aşa cum au fost suspendate de Guvernul Boc, el arătând că nimeni nu va pierde niciun leu şi că această situaţie se va menţine până la adoptarea bugetului, când instituţiile vor spune ce pot şi ce nu pot acoperi.

528 afișări
Imaginea articolului Ponta: Beneficiile suplimentare rămân cum le-a suspendat Boc, nimeni nu pierde niciun leu

Ponta: Beneficiile suplimentare rămân cum le-a suspendat Boc, nimeni nu pierde niciun leu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Toate beneficiile suplimentare sunt suspendate de mulţi ani de către Guvernul Boc, atunci când am avut acea cădere a PIB şi mărirea deficitulu. Aceste suspendări au fost şi sunt valabile, deci nimeni nu pierde niciun leu faţă de ceea ce are azi", a subliniat Ponta.

El a precizat Guvernul Boc nu a anulat beneficiile suplimentare, ci le-a amânat până la 31 decembrie 2012.

Ponta a arătat că, în măsura în care, de la 1 ianuarie, fără să existe un buget aprobat, aceste beneficii ar fi fost reluate, se ajungea la faliment.

"Boc nu le-a anulat, le-a amânat până la 31 decemrbie 2012, calculând în mod corect că nu o să mai fie el premier. Acestea reprezintă un impact bugetar de 40 miliarde de lei, toate la un loc, ceea ce evident înseamnă faliment de la 1 ianuarie, motiv pentru care, aşa cum era logic şi normal, până la momentul adoptării bugetului, rămân cum le-a suspendat domnul Boc: nu se taie niciun leu din ceea ce au oamenii azi, iar la buget fiecare instituţie vine în parte şi spune ce poate să facă, ce nu poate să facă", a spus Ponta.

El a mai spus că măririle de salarii vor fi posibile numai acolo unde se economisesc resurse din altă parte.

"Noi ne-am obligat şi ne-am ţinut de cuvânt să reîntregim salariile şi inclusiv majorarea de la 1 decembrie este acoperită, chiar şi în lipsa bugetului, pentru luna ianuarie şi până se aprobă noul buget. Alte măriri de salarii nu ne-am obligat şi probabil că vor fi făcute numai punctual, acolo unde se economisesc resurse din altă parte", a spus Ponta.

Guvernul nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă, va sista în continuare plata unor indemnizaţii lunare reparatorii pentru o categorie de revoluţionari, va limita gratuităţile la transportul feroviar şi va păstra îngheţate angajările în sistemul public

Aceste drepturi nu au mai fost acordate începând cu anul 2009, iar actualul guvern intenţionează să blocheze plăţile şi anul viitor, conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Finanţelor.

Surse oficiale au declarat că proiectul de ordonanţă a fost aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici