Ponta: Blaga şi Udrea sunt morţi. Mortul PDL a atacat bugetul la CC ca să arate că încă respiră

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că "mortul PDL" a atacat bugetul la Curtea Constituţională ca să arate că încă "respiră", apreciind că românii nu sunt interesaţi de concursul "care e mai viu, Vasile Blaga sau Elena Udrea, întrucât amândoi sunt morţi".

533 afișări
Imaginea articolului Ponta: Blaga şi Udrea sunt morţi. Mortul PDL a atacat bugetul la CC ca să arate că încă respiră

Ponta: Blaga şi Udrea sunt morţi. Mortul PDL a atacat bugetul la CC ca să arate că încă respiră (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Are un sens să te baţi în Parlament, dar în momentul în care în Parlament a trecut bugetul, de ce mai pui beţe în roate? Nu mai pierde nimic Guvernul, pierd oamenii de rând pentru prostia celor de la PDL. Asta e problema. Cel care are nevoie de contract-cadru la spital, cel care aşteaptă să-i măresc pensia, nu-l interesează că e concurs, cine e mai viu, Blaga sau Udrea? Nu e viu niciunul. Sunt morţi, ce să mai?", a spus Ponta.

El a catalogat decizia PDL de a ataca bugetul pe anul 2013 la CCR drept o "prostie", care are consecinţe în zona sănătăţii, întrucât contractele cadru nu mai pot fi semnate în acest moment.

"De la această prostie cu contestarea la Curte, ca să aflăm că mortul PDL trăieşte, tocmai azi m-a sunat minsitrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu să-mi spună că nu putem să aprobăm contractul-cadru, ca să funcţioneze să facă mai departe casele judeţene contactele cu spitalele. Amânăm lucruri importante ca să arătăm că mortul PDL încă mai respiră”, a spus Ponta.

Premierul a spus că aceste contracte-cadru vor fi amânate până când va fi promulgat bugetul pe 2013 sau până când se "potolesc" cei de la PDL.

Legea bugetului pe 2013 a fost adoptată fără cvorum şi fără a lua în considerare amendamentele opoziţiei, iar fundamentarea bugetului s-a făcut pe Statutul parlamentarilor, act încă neadoptat, arată PDL în sesizarea către Curtea Constituţională, menţionând că a fost încălcată şi o recomandare a Comisiei de la Veneţia.

Majoritatea parlamentară a adoptat Legea bugetului de stat pe anul 2013 "după o analiză superficială şi neconstituţională a exigenţelor sociale, economice, juridice şi de altă natură din societatea românească".

PDL susţine că la dezbateri au fost încălcate repetat prevederile articolului 22 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care stipulează că "în timpul şedinţelor, preşedinţii grupurilor parlamentare pot cere preşedintelui şedinţei comune verificarea întrunirii cvorumului". 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici