Ponta cere PNL să-şi desemneze cei cinci membri în Comisia de revizuire a Constituţiei

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a cerut, luni, ca PNL să-şi desemneze cei cinci membri în Comisia de revizuire a Constituţiei pentru a debloca lucrările acestui for.

121 afișări
Imaginea articolului Ponta cere PNL să-şi desemneze cei cinci membri în Comisia de revizuire a Constituţiei

Ponta cere PNL să-şi desemneze cei cinci membri în Comisia de revizuire a Constituţiei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”Vom solicita şi azi şi mâine şi în discuţiile cu liderii parlamentari ai PNL, ţinând cont şi de anunţul făcut de domnul Crin Antonescu, care se retrage din fruntea Comisiei de revizuire a Constituţiei, să-şi desemneze cei cinci membri în Comisia de revizuire”, a spus Ponta.

El a arătat că în acest moment Comisia de revizuire a Constituţiei este practic blocată, având în vedere că s-a retras şi preşedintele acesteia.

”În aceste condiţii nu putem să progresăm în niciun fel, aşa cum ne-am angajat în toate discuţiile publice şi cum de altfel am stabilit în mod consensual în timpul consultărilor pe care le-am avut cu preşedintele Iohannis”, a spus Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat luni că liberalii au decis să-i schimbe din Comisia de revizuire a Constituţiei pe parlamentarii care şi-au încetat mandatul sau care au decis să se retragă, cum este cazul lui Crin Antonescu şi al Alinei Gorghiu.

El a menţionat că vor fi înlocuiţi senatorii Crin Antonescu şi Tudor Chiuariu, foştii deputaţii Petre Roman, George Scutaru şi actualul co-preşedinte al PNL, Alina Gorghiu.

De asemenea, el a afirmat că PNL va propune un candidat pentru poziţia de preşedinte al Comisiei în locul lui Crin Antonescu.

Surse din PNL au declarat pentru MEDIAFAX că liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, va fi cel propus pentru poziţia de preşedinte al acestui for.

Senatorul PNL Crin Antonescu renunţă la preşedinţia Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, considerând că nu este "potrivit" să-şi mai continue activitatea în această comisie din poziţia de preşedinte, conform gandul.info.

"Eu am făcut cunoscut şi Alinei Gorghiu, co-preşedintele PNL, de asemenea şi domnului Ponta şi domnului Chelaru care m-au întrebat în legătură cu acest lucru că nu consider potrivit să mai continui activitatea în Comisia de revizuire a Constituţiei, în funcţia de preşedinte al acesteia. În primul rând pentru că această funcţie mi-a revenit în condiţiile unei alte majorităţi, majoritatea USL după alegeri, în al doilea rând pentru că aşa cum mi se prezintă în acest moment perspectiva părerilor cred că viziunea mea despre anumite capitole ale Constituţiei nu mai este împărtăşită de către cei care formau la momentul 2012 – 2013 o majoritate", a spus fostul preşedinte al PNL, duminică, pentru gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici