Ponta cere un raport privind consilierii economici externi: Posturile nu sunt recompense politice

Premierul Victor Ponta a solicitat ministrului Economiei să îi prezinte un raport exact privind activitatea consilierilor economici acreditaţi pe lângă ambasadele şi consulatele României, arătând că aceste funcţii nu trebuie să reprezinte simple recompense pentru prieteni politici.

568 afișări
Imaginea articolului Ponta cere un raport privind consilierii economici externi: Posturile nu sunt recompense politice

Ponta cere un raport privind consilierii economici externi: Posturile nu sunt recompense politice (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Ministrul are de la mine sarcina concretă de a prezenta în cel mai scurt timp un raport exact cu modul în care fiecare dintre dumneavoastră îşi face cu adevărat datoria. Nu cred că funcţiile pe care le ocupaţi trebuie să fie nişte simple recompense pentru prieteni politici. Cred că prin activitatea noului ministru şi a Guvernului veţi avea şi ce să prezentaţi peste graniţele ţării, iar dacă reuşim lucrul acesta, probabil că şi dumneavoastră, şi noi o să ne ţinem job-ulpentruo perioadă destul de lungă de timp", a spus Ponta participanţilor la reuniunea consilierilor economici din reţeaua de reprezentare externă a Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

El a arătat că atribuţiile de coordonare a consilierilor economici acreditaţi pe lângă ambasadele României din străinătate au fost transferate în trecut de la Ministerul Afacerilor Externe la Ministerul Economiei nu pe criterii funcţionale, ci politice, şi a apreciat că misiunea de a vinde pe plan extern un produs care şi în ţară are probleme de a se reprezenta pe sine este dificilă.

"Sunt convins însă că se poate face mult mai mult, cu o singură condiţie: să primiţi din ţară informaţiile necesare şi mai ales atunci când solicitaţi sprijin şi informaţii să vă răspundă cineva la mail, la telefon, la mesaj. Nu cred că trebuie să fiţi nişte simpli ambasadori ai economiei abandonaţi pe undeva pe lângă ambasadele sau consulatele noastre din străinătate, iar eventual o dată pe an sau când se schimbă ministrul să mai fiţi întrebaţi dacă mai sunteţi în funcţie şi dacă vă mai schimbă ministrul pe criterii la fel de puţin transparente ca şi cele de dinainte", a spus Ponta consilierilor aflaţi în sală.

Premierul a susţinut că îşi doreşte un sistem de guvernare care să încurajeze exporturile şi care să înţeleagă că austeritatea şi scăderea tuturor deficitelor sunt foarte bune cu condiţia să fie înregistrate şi creşteri, în sens contrar existând riscul să nu mai existe zone din care să poată fi operate scăderi,"lucru care se poate întâmpla foarte curând".

"În România a fost un guvern foarte bun de centru-dreapta, cel al lui Adrian Năstase (PSD), şi un guvern foarte bun de centru-stânga, cel al lui Călin Popescu Tăriceanu (PNL). Eu nu-mi doresc decât să fim împreună un foarte bun guvern de centru liberal şi social-democrat, iar dumneavoastră să aveţi cu adevărat ce promova în străinătate, pentru că degeaba vopsiţi gardul dacă noi nu ne ocupăm să aveţi în România ceea ce cu adevărat poate fi promovat", a conchisPonta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici