Ponta, despre afirmaţia sa că Băsescu a vrut să "albească" terenul din Călăraşi: Am ochi de jurist

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, pe ce se s-a bazat când a afirmat că preşedintele Traian Băsescu a vrut să "albească" terenul din Călăraşi, el răspunzând că a exprimat o "părere personală" ca şi Adrian Vasilescu şi că are "ochi de jurist".

624 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre afirmaţia sa că Băsescu a vrut să "albească" terenul din Călăraşi: Am ochi de jurist

Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"A fost părere personală în cadrul unei emisiuni. Important e ca în cadrul Comisiei parlamentare, tot ceea ce ţine de discuţiile apărute în societate despre această afacere, afacerea Călăraşi, în care e implicat preşedintele ţării, să fie analizate şi Comisia la sfârşit va face un raport în care preciza tot ceea ce a luat la cunoştinţă", a răspuns Ponta.

Întrebat pe ce îşi bazează această părere personală, Ponta a răspuns: "Dacă voi fi chemat în faţa comisiei, spun. Mi-am exprimat o părere personală, ca şi domnul consilier Vasilescu. Am ochi de jurist, aşa".

Întrebat dacă are informaţii în acest sens, Ponta a răspuns: "Nu, repet, am ochiul de jurist".

Premierul Victor Ponta a spus, duminică, într-un interviu televizat, că el crede că preşedintele Traian Băsescu deţine de mai mult timp terenul din judeţul Călăraşi, dar spre finalul mandatului a vrut să-l "albească" trecându-l pe numele unor membri ai familiei.

Şeful Executivului a făcut această afirmaţie în momentul în care moderatorii România TV l-au întrebat cum îşi explică faptul că Traian Băsescu a anunţat că a achiziţionat sute hectare de teren agricol şi dacă acesta nu s-a gândit că îl poate costa politic.

"Eu cred că avea acest teren de mult şi acum a vrut să-l albească, ca să vă spun direct. Spre finalul mandatului s-a gândit să treacă cumva pe numele familiei nişte proprietăţi pe care probabil că lucra mai de mult la ele", a spus Victor Ponta, subliniind faptul că îşi exprimă doar o opinie.

El a precizat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să susţină înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă, dacă nu are nimic de ascuns, pentru că acţiunea contrară creează suspiciuni.

"Această vehemenţă a oamenilor din jurul său împotriva comisiei nu face decât să accentueze suspiciunea că e ceva de ascuns acolo", e susţinut Ponta.

El a repetat faptul că exprimă o părere personală, aşa cum a văzut că şi Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, are păreri personale.

Recent, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a achiziţionat 291 de hectare de teren agricol în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi. Preşedintele Băsescu a precizat că el a dorit achiziţia acestui teren şi că şi-ar dori ca "în familie" să mai cumpere teren agricol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici