Ponta: Întâlnirea cu Băsescu va clarifica încă o dată că şedinţele de guvern nu se ţin la Cotroceni

Întâlnirea de miercuri cu preşedintele Băsescu va clarifica din nou faptul că şedinţele de guvern nu se organizează la Palatul Cotroceni, ca în mandatul fostului prim-ministru Emil Boc, şi că Guvernul răspunde în faţa Parlamentului, a declarat premierul Ponta, precizând însă că va evita o nouă criză.

645 afișări
Imaginea articolului Ponta: Întâlnirea cu Băsescu va clarifica încă o dată că şedinţele de guvern nu se ţin la Cotroceni

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Eu cred că va aduce încă o dată o clarificare a faptului că şedinţele de guvern nu se ţin la Cotroceni, ca pe vremea lui Boc, ci se ţin la Palatul Victoria, că Guvernul are atribuţiile sale şi răspunde în faţa Parlamentului, iar un preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale poate dialoga şi avea o relaţie foarte normală cu un prim-ministru care îşi respectă atribuţiile constituţionale", a spus Ponta la RTV, întrebat ce crede că va aduce întâlnirea cu şeful statului.

Premierul a adăugat că va face tot ce ţine de el pentru a evita o nouă criză.

"Ce îşi doreşte preşedintele, asta numai domnia sa poate şti", a conchis Ponta.

Preşedinţia anunţă pentru miercuri, la ora 11.00, consultări ale preşedintelui Traian Băsescu "cu Guvernul", în conformitate cu articolul 86 din Constituţie, potrivit căruia şeful statului poate consulta Guvernul cu privire la "probleme urgente şi de importanţă deosebită".

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va avea miercuri, 7 noiembrie a.c., următorul program public: ora 11.00, Palatul Cotroceni, Salonul Ambasadorilor - consultări ale preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, cu Guvernul, în conformitate cu Articolul 86 din Constituţia României", se arată în anunţul Administraţiei prezidenţiale.

Articolul 86 din Constituţie prevede că "preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită".

Administraţia prezidenţială a dat publicităţii şi un comunicat de presă în care se arată că preşedintele Traian Băsescu "a invitat Guvernul României la consultări" miercuri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, în conformitate cu prevederile articolului 86 din Constituţie.

Conform sursei citate, temele de consultări, "comunicate Guvernului", sunt:

- acordul stand-by cu FMI şi Comisia Europeană - stadiul implementării măsurilor structurale, în perspectiva începerii noii misiuni comune a instituţiilor financiare;

- stadiul îndeplinirii obligaţiilor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare;

- reluarea plăţilor în cadrul Programelor Operaţionale aflate în proces de suspendare: măsurile avute în vedere de Guvern pentru remedierea deficienţelor constatate de Comisia Europeană în sistemele de management şi control ale Programului Operaţional Regional - Regio, Programului Operaţional Sectorial Transport şi Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, precum şi în ceea ce priveşte Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi Programul Operaţional Asistenţă Tehnică;

- bugetul naţional pe anul 2013 - prioritizarea cheltuielilor bugetare astfel încât să se asigure sustenabilitate şi creştere economică;

- poziţia Guvernului în cadrul negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene (2014 - 2020) şi corelarea acestuia cu strategia fiscal-bugetară deja aprobată.

Premierul Victor Ponta va participa singur la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, programată pentru miercuri la Palatul Cotroceni, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

La rândul său, contactat de MEDIAFAX, premierul Victor Ponta a declarat că va merge singur la întâlnirea cu şeful statului.

"Eu singur", a spus Ponta.

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici