Ponta: Iohannis şi Blaga sunt Păcală şi Tândală ai politicii româneşti, politruci, penibili

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că Vasile Blaga şi Klaus Iohannis sunt ”Păcală şi Tândală ai politicii româneşti”, sunt ”politruci, penibili şi iresponsabili”, atacul premierului fiind cauzat de poziţia acestora faţă de nominalizarea pentru postul de comisar european.

755 afișări
Imaginea articolului Ponta: Iohannis şi Blaga sunt Păcală şi Tândală ai politicii româneşti, politruci, penibili

Ponta: Iohannis şi Blaga sunt Păcală şi Tândală ai politicii româneşti, politruci, penibili (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Cei doi politruci, penibili, iresponsabili, Iohannis şi Blaga, aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti, s-au hotărât ei să reclame Comisiei Europene să nu ne dea domnul Juncker Dezvoltarea regonală. Nu-i întrebaţi de ce, pentru că ei în general nu au capacitatea de a se exprirma raţional în limba română. Să-mi spună de ce să nu aibă România Dezvoltarea regională”, a spus Ponta.

El a arătat că România a mai fost într-o situaţie similară în 2006, când Varujan Vosganian a ratat obţinerea unui portofoliu economic important pentru că ”a fost sabotat din ţară”.

”Noi am mai păţit acest lucru în 2006, când domnul Vosganian a fost desemnat pentru un portofoliu important, a fost sabotat din ţară de tot felul de securişti, de tot felul de proşti, că nu a fost doar ticăloşie, a fost şi prostie, şi din acest motiv România în loc să obţină un portofoliu economic important în 2006, a obţinut acel Multilingvism”, a spus Ponta.

El a arătat că în acest moment România are şansa să obţină cel mai important portofoliu.

”Şi aceşti politruci, Iohannis şi Blaga, crezând că-i fac plăcere lui Băsescu - dar domnul Băsescu a fost încă o dată mai deştept decât ei şi nu a criticat public acest lucru - se apucă să scrie scrisori, să ne ceară să nu primească România aşa ceva. Nu pot decât să spun că este condamnabil acest lucru şi cu oameni cu atât de puţină raţiune şi atât de puţină inteligenţă politică o să fie foarte greu în viitor - chiar dacă vor fi în opoziţie sau în ce poziţii vor fi - să dezvoltăm România”, a mai spus Ponta.

Liderii ACL Vasile Blaga şi Klaus Iohannis au trimis, miercuri, o scrisoare preşedintelui ales al CE, Jean-Claude Juncker, şi liderului PPE, Joseph Daul, că nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii, întrucât aceasta nu a fost audiată în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici