Ponta, la Belgrad: Integrarea în UE va presupune reforme dureroase şi sacrificii, dar merită

România va fi cel mai hotărât avocat al Serbiei în parcursul de integrare în Uniunea Europeană, ce va presupune însă şi derularea unor reforme dureroase şi acceptarea unor sacrificii, care însă vor merita, i-a transmis premierul Victor Ponta, la Belgrad, omologului său sârb, Aleksandar Vucic.

349 afișări
Imaginea articolului Ponta, la Belgrad: Integrarea în UE va presupune reforme dureroase şi sacrificii, dar merită

Ponta, la Belgrad: Integrarea în UE va presupune reforme dureroase şi sacrificii, dar merită (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Suntem şi vreau să fim cel mai hotărât avocat al Serbiei în parcursul său de integrare europeană, pentru că eu cred că nu doar Serbia are nevoie de Uniunea Europeană, ci şi Uniunea Europeană are nevoie de Serbia", a spus Ponta într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sârb.

El a arătat că este în interesul României ca Serbia să devină cât mai rapid membru al UE, dar şi al Europei pentru a realiza un continent integrat, atenţionând în acelaşi timp că parcursul de integrare europeană presupune şi derularea unor reforme dureroase şi acceptarea unor sacrificii.

"Cred că în procesul acesta dificil prin care şi România a trecut timp de aproape 8 ani, înainte de a intra în Uniunea Europeană în 2007, Guvernul Serbiei, poporul sârb vor face foarte multe sacrificii, vor face reforme dureroase, vor fi decizii dificile, însă sunt aici, la Belgrad, ca să asigur că, în final, toate aceste sacrificii se dovedesc a merita", a afirmat Ponta.

El a mai afirmat că speră ca Serbia să nu comită şi greşelile autorităţilor române în parcursul de integrare europeană şi a punctat importanţa ca cele două ţări, în interiorul UE, să aibă poziţii comune.

Premierul Victor Ponta se află la Belgrad în vizită oficială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici