Ponta: La Bruxelles am mandatul dat de Guvern şi Parlament. Băsescu nu are niciun mandat

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că la Consiliul European de la Bruxelles va prezenta poziţia României în baza mandatului dat de Guvern şi de Parlament, el opinând că preşedintele Băsescu nu are niciun fel de mandat de reprezentare.

618 afișări
Imaginea articolului Ponta: La Bruxelles am mandatul dat de Guvern şi Parlament. Băsescu nu are niciun mandat

Ponta: La Bruxelles am mandatul dat de Guvern şi Parlament. Băsescu nu are niciun mandat (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Voi merge întâi la întâlnirea liderilor social-democraţi, apoi voi încerca şi voi considera normal, în baza mandatului dat de Parlament şi de Guvern, să reprezint punctul de vedere al României în dezbaterile care au ca obiect creşterea economică, locurile de muncă, bugetul UE", a spus Ponta, întrebat ce va face joi la Bruxelles.

El a adăugat că preşedintele Băsescu nu are nici atribuţii pe domeniile discutate, nici mandat de reprezentare.

"Preşedintele României nu are nicio atribuţie în acest domeniu şi nu are nicun fel de mandat. (...) România nu ar putea fi reprezentată decât în baza atribuţiilor constituţionale şi în baza unui mandat", a spus Ponta.

El a criticat decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea la Bruxelles, considerând că această decizie are consecinţe inacceptabile.

"O majoritate din Curte, aşa cum ştiţi foarte bine, aprobând întotodeauna ideile preşedintelui, practic azi a adăugat la Constituţie şi a anunţat că România e o republică prezidenţială în care preşedintele deţine toate atribuţiile şi are drept absolut asupra Guvernului şi asupra Parlamentului. Ori asta, din punctul meu de vedere, este total inacceptabil", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici