Ponta: La conducerea Universităţii sunt securişti impuşi de Băsescu. Se ocupă doar de teza mea

Fostul premier Victor Ponta susţine, marţi, după decizia Universităţii Bucureşti de a retrimite Ministerului Educaţiei cererea de retragere a titlului de doctor, că la conducerea acestei instituţii s-ar afla "securişti impuşi de Băsescu", care se ocupă doar de teza lui, fiind dirijaţi politic.

4301 afișări
Imaginea articolului Ponta: La conducerea Universităţii sunt securişti impuşi de Băsescu. Se ocupă doar de teza mea

Ponta: La conducerea Universităţii sunt securişti impuşi de Băsescu. Se ocupă doar de teza mea

"În anii '50 comuniştii veniţi la conducerea Universităţii din Bucureşti dădeau afară oamenii pe criterii strict politice! În 2011 câţiva securişti au fost impuşi de Băsescu la conducerea Universităţii şi de atunci fac acelaşi lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă doar de teza mea începută în 1999 şi finalizată în 2003, cu un subiect "Curtea Penală Internaţională" pe care doar eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie doar pentru mine şi cer retragerea unui titlu obţinut legal doar pentru mine). Nu mă consolează faptul că voi câştiga iar în justiţie (aşa cum am mai câştigat deja până acum)!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

"Regret că România are în 2016 metode şi mentalităţi tipice anilor '50, că instituţii fundamentale sunt conduse de oameni "dirijaţi" de propriile lor slăbiciuni şi "schelete din dulap". Şi regret că numele Universităţii este murdărit tocmai de cei care ar trebui să îl apere. Dar sunt bucuros că Facultatea de Drept a refuzat să fie implicată în această răfuială politică! Şi în anii '50 şi în 2016 ticăloşia are şi oameni care nu se lasă speriaţi!", a mai scris Victor Ponta, pe pagina personală de Facebook.

Universitatea din Bucureşti a retrimis Ministerului Educaţiei dosarul privind teza de doctorat a fostului premier Victor Ponta, însoţită de solicitarea de retragere a titlului de doctor al fostului prim-ministru.

După pierderea alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta, şef al Executivului, a anunţat că doreşte să renunţe la titlul de doctor, însă acest lucru nu a fost posibil, deoarece nu existau prevederi legale care să reglementeze această situaţie. În consecinţă, premierul Victor Ponta a emis Ordonanţa de Urgenţă numărul 94 prin care, cei care doreau, puteau renunţa unilaterla la titlul de doctor. Între timp, Ordonanţa a fost respinsă de Camera Deputaţilor.

De asemenea, premierul Victor Ponta a transmis o scrisoare rectorului Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, în care îl anunţă că renunţă la titlul de doctor.

"Stimate Domnule Rector, vă scriu pentru a vă notifica renunţarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea Bucureşti. Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credinţă în argumentele mele la momentul apariţiei contestării şi nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic. După ce voi părăsi viaţa politică îmi doresc să iniţiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment", scria Victor Ponta, la 16 decembrie 2014.

"Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti reprezintă o amintire excepţională şi regret nespus dacă discuţiile apărute după momentul preluării funcţiei de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituţii pe care o iubesc la fel de mult ca toţi ceilalţi absolvenţi ai săi! Pentru toate aceste argumente, vă rog să luaţi act, domnule Rector, de decizia mea de a renunţa la titlul de doctor în drept. Cu stimă, Victor Ponta", se mai arată în scrisoarea acestuia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici