Ponta, la şedinţa UNPR: Sunt convins că veţi fi un partener pe termen lung pentru PSD şi guvernare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a participat, miercuri, la o şedinţă de lucru a UNPR, în care şi-a exprimat convingerea că această formaţiune va fi un partener pe termen lung pentru PSD şi pentru guvernare.

451 afișări
Imaginea articolului Ponta, la şedinţa UNPR: Sunt convins că veţi fi un partener pe termen lung pentru PSD şi guvernare

Ponta, la şedinţa UNPR: Sunt convins că veţi fi un partener pe termen lung pentru PSD şi guvernare (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Participarea premierului la întâlnirea de lucru a UNPR nu a fost anunţată în prealabil jurnaliştilor, informaţiile despre şedinţă fiind furnizate ulterior de către Biroul de presă al UNPR, prin intermediul unui comunicat.

Este pentru prima data când liderul PSD, Victor Ponta, participă la o întâlnire de lucru a UNPR.

Participarea premierului la şedinţa UNPR are loc în contextul în care UDMR a avansat obiecţii faţă de intenţia PSD de a face o alianţă cu PPDD şi faţă de eventuala intrare a PPDD la guvernare.

Potrivit comunicatului de presă remis de biroul de presă al UNPR, la întâlnirea de lucru au participat vicepremierul Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, şi reprezentanţi ai conducerii Uniunii, parlamentarii şi aleşi locali ai partidului.

În comunicat se precizează că premierul Victor Ponta a arătat că se bazează pe sprijinul UNPR - cu care PSD are o alianţă politică (ACS) înregistrată la tribunal, până în anul 2020 - în realizarea obiectivelor asumate de către Guvernul pe care îl conduce.

“În acest context, premierul Victor Ponta a subliniat faptul că PSD şi UNPR formează o echipă şi vor avea întotdeauna candidaţi comuni la alegeri, în baza protocolului Alianţei de Centru-Stânga şi a mulţumit pentru seriozitatea şi implicarea de care au dat dovadă reprezentanţii UNPR, atât în plan guvernamental, cât şi în plan politic. De asemenea, primul-ministru a salutat profesionalismul şi orientarea statornică a Uniunii spre apărarea interesului naţional, menţionând rolul deosebit de important pe care l-a avut şi îl are preşedintele Gabriel Oprea în acest sens”, se arată în comunicatul citat.

În cadrul discuţiilor, potrivit comunicatului menţionat, preşedintele PSD şi-a exprimat convingerea că UNPR va fi un partener pe termen lung pentru partidul pe care îl conduce şi pentru guvernare, cu atât mai mult cu cât cele două formaţiuni politice împărtăşesc valorile şi principiile stângii moderne europene.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a arătat, potrivit comunicatului, că parteneriatul cu PSD este unul corect, că România are nevoie de Victor Ponta în funcţia de preşedinte şi că UNPR îşi continuă campania de strângere a un milion de semnături pentru susţinerea acestei candidaturi.

La finalul întâlnirii de lucru, atât Victor Ponta cât şi Gabriel Oprea şi-au exprimat dorinţa ca aceste discuţii să aibă loc mai des, astfel încât parteneriatul dintre PSD şi UNPR să fie unul tot mai strâns şi să producă rezultate cât mai benefice pentru guvernare şi, în general, pentru societatea românească, se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici