Ponta: Liderul Jobbik poate fi declarat miercuri indezirabil. Băsescu a vrut să fure caimacul

Ministerul de Interne îl poate declara miercuri pe liderul Jobbik drept persoană indezirabilă pe teritoriul României dacă preşedintele Traian Băsescu, ca şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, avizează procedura, a declarat premierul Victor Ponta.

1140 afișări
Imaginea articolului Ponta: Liderul Jobbik poate fi declarat miercuri indezirabil. Băsescu a vrut să fure caimacul

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a precizat că ministerul a elaborat de marţi dimineaţa documentaţia în acest sens, dar preşedintele, având informaţii despre ce se întâmplă la nivelul Guvernului, a vrut să "fure caimacul".

Ponta a afirmat anterior că România poate interzice prezenţa pe teritoriu a unei persoane, iar Guvernul a transmis Preşedinţiei un material al Ministerului de Interne privind activitatea liderului Jobbik, preşedintele Băsescu putând acţiona în acest sens dacă i-a "reevaluat" pe acesta şi pe Laszlo Tokes.

"Nu poate fi - şi cred că ştie toată lumea- interzisă intrarea în România a unor cetăţeni europeni care aparţin unui partid, pentru simplul motiv că nu putem să le cerem carnetul de partid la intrarea în ţară, dar putem să interzicem prezenţa pe teritoriul României a unei persoane şi am transmis către preşedintele României materialul întocmit de Ministerul de Interne legat de activitatea preşedintelui Jobbik, domnul Vona Gabor, şi preşedintele, dacă acum nu mai este susţinător al domnului Tokes şi al domnului Vona Gabor, dacă i-a reevaluat şi îi consideră un pericol pentru România, sunt convins că va acţiona în baza sesizării Guvernului", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că cere Guvernului şi Parlamentului emiterea unui act normativ prin care să se interzică prezenţa membrilor partidului Jobbik în România, pe care l-a catalogat drept "extremist".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici