Ponta: Mi-am făcut datoria faţă de Geoană în campanie, nu am primit niciun "mulţumesc"

Victor Ponta a declarat, miercuri, că şi-a făcut datoria faţă de Mircea Geoană, pe care l-a sprijinit în campania electorală, menţionând că nu a primit nici măcar un "mulţumesc" în schimb şi că îşi reproşează doar că nu l-a "păzit" pe liderul PSD pentru ca acesta să nu meargă la S. O. Vântu.

27 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mi-am făcut datoria faţă de Geoană în campanie, nu am primit niciun "mulţumesc"

Ponta: Mi-am făcut datoria faţă de Geoană în campanie, nu am primit niciun "mulţumesc" (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ponta a declarat, la Târgovişte, unde a participat la Conferinţa judeţeană a PSD Dâmboviţa, că şi-a făcut datoria faţă de Mircea Geoană, deşi nu a fost niciodată în relaţii foarte bune cu acesta sau "nici măcar atât de prieten, cum a fost domnul Năstase cu el".

"În momentul în care mi-a cerut să fiu purtătorul său de cuvânt am spus «Da», că mă bat pentru candidatul PSD cu toate puterile mele. O să-mi reproşez faptul că nu l-am păzit în acea miercuri seară să se ducă acasă şi nu la Vântu, dar asta trebuie el în primul rând să îşi reproşeze. Mi-am făcut datoria faţă de domnul Geoană, nu e o chestie personală, dar n-am primit niciodată niciun «mulţumesc»" a afirmat Victor Ponta.

El a mai spus că l-a supărat foarte tare modul în care s-a pus problema candidaturilor pe liste la şefia partidului.

"Ideea de a schimba de fiecare dată regulile încât să ne convină nouă într-un anumit moment este ideea, de fapt, care sapă încrederea între noi. Nu putem să oferim încredere dacă acceptăm ca cineva care spune că are 30- 40 sau 300 de voturi să ceară o anumită funcţie un fel de program «voturi contra funcţii». Dacă acceptăm acest lucru nu prea avem ce căuta în acest partid, mai degrabă nu au ei ce căuta. Nu sunt dispus să las lucrurile aşa. Eu fac în fiecare an Revelionul în zona montană a judeţului Dâmboviţa, iar un lider important al PDL mi-a spus că vrea ca Mircea Geoană să rămână la preşedinţia PSD. De atunci mă tot gândesc la ce mi-a spus", a mai declarat Ponta.

El a adăugat că îşi doreşte ca alături de Adrian Năstase şi Ion Iliescu să construiască pentru PSD un viitor care să însemne în 2012 câştigarea alegerilor locale şi parlamentare, iar în 2014 PSD să aibă un preşedinte social-democrat la Cotroceni.

"Am zis că îmi pare rău că nu va mai candida în 2014 Traian Băsescu. Că, până la urmă, trebuia să îi vină şi lui rândul. Vă daţi seama dacă va candida Emil Boc" a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici