Ponta: Noul Cod al Muncii, atac la angajaţii din zona privată

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, după o întâlnire cu reprezentanţii a cinci confederaţii sindicale, că modificările la Codul Muncii propuse de Guvern reprezintă un atac la angajatorii din zona privată.

27 afișări
Imaginea articolului Ponta: Noul Cod al Muncii, atac la angajaţii din zona privată

Ponta: Noul Cod al Muncii, atac la angajaţii din zona privată (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că propunerile Guvernului de modificare a Codului Muncii nu au fost solicitate de Fondul Monetar Internaţional, fiind un atac la adresa angajaţilor din mediul privat.

"Guvernul Boc merge mai departe pe o cale greşită, o cale care înseamnă distrugerea prin lege a oricărui tip de opoziţie, fie că e vorba de opoziţia politică, fie că e vorba de sindicate şi patronate care nu sunt de acord cu Guvernul şi care au propriile idei, în disonanţă cu ceea ce crede Guvernul Boc", a spus el.

Ponta a declarat că, prin noul Cod al Muncii, angajaţii din mediul privat vor fi lipsiţi de toate drepturile câştigate în ultimii ani, care le garantaseră un raport corect cu angajatorii.

Preşedintele PSD a afirmat că Guvernul ar trebui să revină la dialogul cu toate patronatele şi sindicatele reprezentative, nu doar cu o parte a acestora.

"Consultarea domnului Botiş şi a domnului Boc doar cu George Constantin Păunescu şi cu Dan Matei Agathon nu înseamnă consultare adevărată. Trebuie un dialog real cu sindicatele şi cu patronatele care într-adevăr reprezintă economia româneasc", a spus Ponta.

La discuţiile cu liderul PSD au participat, vineri, reprezentanţi ai Meridian, Cartel ALFA, BCS, CNDR şi CNSLR Frăţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici